Gevulde paprika met parelcouscous en Mediterraneo saus
Bosto / Recepten / Gevulde paprika met parelcouscous en Mediterraneo saus
Gevulde paprika met parelcouscous en Mediterraneo saus
Met deze Bosto producten
Ingrediënten
4
personen
150 g Bosto Parelcouscous of Bosto Brown Parelcouscous (2x 75 g)
2 bokalen Bosto Saus Mediterraneo
2 gele (punt)paprika’s
1 courgette
1 rode ui
1 teen look
4 el olijfolie
150 g feta
2 el baharat kruiden
3 takjes oregano
3 takjes tijm
4 takjes verse munt
40 g gemalen Parmezaan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel en snijd de rode ui fijn.
Spoel de courgette, verwijder de boven- en onderkant en snijd in kleine blokjes.
Kook de Bosto parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.
Stoof de ajuin aan, samen met de in blokjes gesneden courgette.
Voeg de baharat kruiden en het geperste teentje look toe.
Hak ondertussen de kruiden fijn. Verbrokkel de geitenkaas in stukjes en meng onder de parel Meng er de helft van de olijfolie onder en kruid af met peper.
Spoel de paprika’s en snijd ze in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadlijsten maar laat de groene steel eraan.
Vul ze met de parelcouscousmengeling en besprenkel ze met de rest van de olijfolie.
Giet de Bosto saus in een ovenschaal, schik de halve paprika’s erop en strooi er geraspte Parmezaan over.
Gaar de gevulde paprika’s in de oven op 180°C gedurende 25 minuten.
Controleer of de paprika’s voldoende gegaard zijn door er even in te prikken. Geef ze indien nodig nog enkele minuten bij.
Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Gevulde paprika met parelcouscous en Mediterraneo saus
Ingrediënten
4
personen
150 g Bosto Parelcouscous of Bosto Brown Parelcouscous (2x 75 g)
2 bokalen Bosto Saus Mediterraneo
2 gele (punt)paprika’s
1 courgette
1 rode ui
1 teen look
4 el olijfolie
150 g feta
2 el baharat kruiden
3 takjes oregano
3 takjes tijm
4 takjes verse munt
40 g gemalen Parmezaan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel en snijd de rode ui fijn.
Spoel de courgette, verwijder de boven- en onderkant en snijd in kleine blokjes.
Kook de Bosto parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.
Stoof de ajuin aan, samen met de in blokjes gesneden courgette.
Voeg de baharat kruiden en het geperste teentje look toe.
Hak ondertussen de kruiden fijn. Verbrokkel de geitenkaas in stukjes en meng onder de parel Meng er de helft van de olijfolie onder en kruid af met peper.
Spoel de paprika’s en snijd ze in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadlijsten maar laat de groene steel eraan.
Vul ze met de parelcouscousmengeling en besprenkel ze met de rest van de olijfolie.
Giet de Bosto saus in een ovenschaal, schik de halve paprika’s erop en strooi er geraspte Parmezaan over.
Gaar de gevulde paprika’s in de oven op 180°C gedurende 25 minuten.
Controleer of de paprika’s voldoende gegaard zijn door er even in te prikken. Geef ze indien nodig nog enkele minuten bij.