Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde paprika met parelcouscous en Mediterraneo saus

Ingrediënten

  • 2 bokalen Bosto Saus Mediterraneo
  • 2 gele (punt)paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teen look
  • 150 g Bosto parelcouscous
  • 4 el olijfolie
  • 150 g feta
  • 2 el baharat kruiden
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes verse munt
  • 40 g gemalen Parmezaan

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel en snijd de rode ui fijn.
  • Spoel de courgette, verwijder de boven- en onderkant en snijd in kleine blokjes.
  • Kook de Bosto parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.
  • Stoof de ajuin aan, samen met de in blokjes gesneden courgette.
  • Voeg de baharat kruiden en het geperste teentje look toe.
  • Hak ondertussen de kruiden fijn. Verbrokkel de geitenkaas in stukjes en meng onder de parel Meng er de helft van de olijfolie onder en kruid af met peper.
  • Spoel de paprika’s en snijd ze in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadlijsten maar laat de groene steel eraan.
  • Vul ze met de parelcouscousmengeling en besprenkel ze met de rest van de olijfolie.
  • Giet de Bosto saus in een ovenschaal, schik de halve paprika’s erop en strooi er geraspte Parmezaan over.
  • Gaar de gevulde paprika’s in de oven op 180°C gedurende 25 minuten.
  • Controleer of de paprika’s voldoende gegaard zijn door er even in te prikken. Geef ze indien nodig nog enkele minuten bij.

 

Producten uit dit recept

Bosto Saus Mediterraneo
Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!