Skip to content
Filter icon Filter

Gevulde paprika met parelcouscous en Mediterraneo saus

Ingrediënten

  • 2 bokalen Bosto Saus Mediterraneo
  • 2 gele (punt)paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teen look
  • 150 g Bosto parelcouscous
  • 4 el olijfolie
  • 150 g feta
  • 2 el baharat kruiden
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes verse munt
  • 400 g gemalen Parmezaan

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel en snijd de rode ui fijn.
  • Spoel de courgette, verwijder de boven- en onderkant en snijd in kleine blokjes.
  • Kook de Bosto parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.
  • Stoof de ajuin aan, samen met de in blokjes gesneden courgette.
  • Voeg de baharat kruiden en het geperste teentje look toe.
  • Hak ondertussen de kruiden fijn. Verbrokkel de geitenkaas in stukjes en meng onder de parel Meng er de helft van de olijfolie onder en kruid af met peper.
  • Spoel de paprika’s en snijd ze in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadlijsten maar laat de groene steel eraan.
  • Vul ze met de parelcouscousmengeling en besprenkel ze met de rest van de olijfolie.
  • Giet de Bosto saus in een ovenschaal, schik de halve paprika’s erop en strooi er geraspte Parmezaan over.
  • Gaar de gevulde paprika’s in de oven op 180°C gedurende 25 minuten.
  • Controleer of de paprika’s voldoende gegaard zijn door er even in te prikken. Geef ze indien nodig nog enkele minuten bij.

 

Producten uit dit recept

Bosto Saus Mediterraneo
Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.