Gevulde paprika met parelcouscous en Mediterraneo saus
Ingrediënten
- 2 bokalen Bosto Saus Mediterraneo
- 2 gele (punt)paprika’s
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 teen look
- 150 g Bosto parelcouscous
- 4 el olijfolie
- 150 g feta
- 2 el baharat kruiden
- 3 takjes oregano
- 3 takjes tijm
- 4 takjes verse munt
- 40 g gemalen Parmezaan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pel en snijd de rode ui fijn.
- Spoel de courgette, verwijder de boven- en onderkant en snijd in kleine blokjes.
- Kook de Bosto parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.
- Stoof de ajuin aan, samen met de in blokjes gesneden courgette.
- Voeg de baharat kruiden en het geperste teentje look toe.
- Hak ondertussen de kruiden fijn. Verbrokkel de geitenkaas in stukjes en meng onder de parel Meng er de helft van de olijfolie onder en kruid af met peper.
- Spoel de paprika’s en snijd ze in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadlijsten maar laat de groene steel eraan.
- Vul ze met de parelcouscousmengeling en besprenkel ze met de rest van de olijfolie.
- Giet de Bosto saus in een ovenschaal, schik de halve paprika’s erop en strooi er geraspte Parmezaan over.
- Gaar de gevulde paprika’s in de oven op 180°C gedurende 25 minuten.
- Controleer of de paprika’s voldoende gegaard zijn door er even in te prikken. Geef ze indien nodig nog enkele minuten bij.