Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde kipfilets met saffraanrijst

Ingrediënten

  • 600g Bosto Yellow voorgestoomde rijst
  • 4 halve kipfilets
  • 150 g ricotta kaas
  • 200 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 g parmezaan
  • Muskaatnoot
  • 2 + 1 teentjes look fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 blik kerstomaatjes in sap
  • 2 theelepels oregano
  • 50g zongedroogde tomaatjes in olie
  • 2 + 1 eetlepel el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Leg de ontdooide spinazie op wat keukenpapier en druk er het overtollige water uit.
  • Doe de ricotta, spinazie, mosterd, ei, 2 teentjes fijngesnipperde look, parmezaan, muskaatnoot in een kom en meng goed. Voeg er peper en zout aan toe.
  • Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door. Sla de kipfilet open zoals een boek. Kruid met peper en zout.
  • Bestrijk de binnenkant met ongeveer twee eetlepels van het ricottamengsel en leg er wat zongedroogde tomaatjes op. Prik de kipfilets dicht met enkele tandenstokers.
  • Doe wat olijfolie in een braadpan. Kleur er voorzichtig de kipfilets in, ongeveer 4 minuten aan elke kant. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en laat 10 minuutjes verder garen in de oven.
  • Maak ondertussen de saus. Doe 1 eetlepel olijfolie in een steelpannetje. Fruit hierin de fijngesnipperde ui en het resterende teentje look gedurende 3-4 minuten. Zorg dat de ui niet bruin wordt. Doe er het blik tomaten bij en breng op smaak met oregano, zout en peper. Laat de saus inkoken.
  • Voeg de Bosto Yellow voorgestoomde rijst toe aan de pan.

TIP: Dit gerecht is ook lekker koud. Een overschotje kan je makkelijk meenemen naar je werk

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!