Skip to content
Filter icon Filter

Gevulde kipfilets met saffraanrijst

Ingrediënten

  • 600g Bosto Yellow voorgestoomde rijst
  • 4 halve kipfilets
  • 150 g ricotta kaas
  • 200 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 g parmezaan
  • Muskaatnoot
  • 2 + 1 teentjes look fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 blik kerstomaatjes in sap
  • 2 theelepels oregano
  • 50g zongedroogde tomaatjes in olie
  • 2 + 1 eetlepel el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Leg de ontdooide spinazie op wat keukenpapier en druk er het overtollige water uit.
  • Doe de ricotta, spinazie, mosterd, ei, 2 teentjes fijngesnipperde look, parmezaan, muskaatnoot in een kom en meng goed. Voeg er peper en zout aan toe.
  • Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door. Sla de kipfilet open zoals een boek. Kruid met peper en zout.
  • Bestrijk de binnenkant met ongeveer twee eetlepels van het ricottamengsel en leg er wat zongedroogde tomaatjes op. Prik de kipfilets dicht met enkele tandenstokers.
  • Doe wat olijfolie in een braadpan. Kleur er voorzichtig de kipfilets in, ongeveer 4 minuten aan elke kant. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en laat 10 minuutjes verder garen in de oven.
  • Maak ondertussen de saus. Doe 1 eetlepel olijfolie in een steelpannetje. Fruit hierin de fijngesnipperde ui en het resterende teentje look gedurende 3-4 minuten. Zorg dat de ui niet bruin wordt. Doe er het blik tomaten bij en breng op smaak met oregano, zout en peper. Laat de saus inkoken.
  • Voeg de Bosto Yellow voorgestoomde rijst toe aan de pan.

TIP: Dit gerecht is ook lekker koud. Een overschotje kan je makkelijk meenemen naar je werk

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.