Gevulde kipfilets met saffraanrijst

Ingrediënten
- 600g Bosto voorgestoomde Basmati
- Saffraan of kurkuma
- 4 halve kipfilets
- 150 g ricotta kaas
- 200 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
- 1 ei
- 1 theelepel mosterd
- 50 g parmezaan
- Muskaatnoot
- 2 + 1 teentjes look fijngehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 blik kerstomaatjes in sap
- 2 theelepels oregano
- 50g zongedroogde tomaatjes in olie
- 2 + 1 eetlepel el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de ontdooide spinazie op wat keukenpapier en druk er het overtollige water uit.
- Doe de ricotta, spinazie, mosterd, ei, 2 teentjes fijngesnipperde look, parmezaan, muskaatnoot in een kom en meng goed. Voeg er peper en zout aan toe.
- Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door. Sla de kipfilet open zoals een boek. Kruid met peper en zout.
- Bestrijk de binnenkant met ongeveer twee eetlepels van het ricottamengsel en leg er wat zongedroogde tomaatjes op. Prik de kipfilets dicht met enkele tandenstokers.
- Doe wat olijfolie in een braadpan. Kleur er voorzichtig de kipfilets in, ongeveer 4 minuten aan elke kant. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en laat 10 minuutjes verder garen in de oven.
- Maak ondertussen de saus. Doe 1 eetlepel olijfolie in een steelpannetje. Fruit hierin de fijngesnipperde ui en het resterende teentje look gedurende 3-4 minuten. Zorg dat de ui niet bruin wordt. Doe er het blik tomaten bij en breng op smaak met oregano, zout en peper. Laat de saus inkoken.
- Voeg de Bosto voorgestoomde rijst en de saffraan of kurkuma om de rijst te kleuren toe aan de pan.
Tip: Dit gerecht is ook lekker koud. Een overschotje kan je makkelijk meenemen naar je werk