Gevulde herfstcourgette met snelkookrijst
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 sjalot
- 2 zakjes Bosto snelkookrijst
- 1 pakje zongedroogde tomaten
- 500 g gehakt
- Een beetje fetakaas
- Basilicum
- Geraspte kaas
Bereiding
- Verhit een beetje water in een kookpot. Doe er vanaf dat het water kookt de twee zakjes snelkookrijst in.
- Snijd de ui en de sjalot in stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de sjalot aan.
- Bak daarna het gehakt in een pan.
- Giet de rijst af en bewaar hem in een grote kom.
- Snijd de zongedroogde tomaten en de fetakaas in blokjes.
- Voeg aan de kom rijst het gehakt, de tomaten en de feta toe. Versnipper een paar blaadjes basilicum en voeg ze toe. Meng het geheel goed en kruid met peper en zout.
- Hol de courgetten uit en vul ze met de rijstvulling.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet zo’n 25 tot 30 minuten in de oven op 180 °C.
- Warm serveren met een slaatje.
Een recept voor Bosto door Tatiana Czerepaniak — Chroniques d’une maman débordée