Skip to content
Filter icon Filter

Gemarineerde kipsaté en groentesnackpotjes met pindadip

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Brown
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g gemarineerde kipsatéblokjes (schaal)
  • 175 g satésaus
  • 8 wortelen
  • geschild en in reepjes
  • 1 komkommer
  • optioneel in reepjes
  • optioneel 2 paprika’s (rood + geel)
  • in reepjes
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • 8 eetlepels atjar

Bereiding

  • Kook de Bosto Brown gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in de tussentijd de olie in een pan, voeg de kipblokjes toe en bak ze in ca. 6 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
  • Maak in de tussentijd de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg een beetje extra water toe tot het een dunne dipsaus is. Schep de pindadip in 4 kleine kommetjes. Serveer de wortelen-, komkommer- en paprikareepjes in glaasjes ernaast.
  • Zet de glaasjes op tafel. Verdeel de Bosto Brown over 4 diepe borden en leg de kipsaté erop.

 

Tip:

  • Strooi de uitjes over de kipsaté en serveer met atjar.
  • Voeg vlak voor het einde van de baktijd een bosje in ringetjes gesneden bosui toe en laat deze even knapperig worden.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.