Bosto Brown Rice met kipsaté en groentesnackpotjes
Ingrediënten
- 300 g Bosto Brown
- 2 eetlepels olie
- 400 g gemarineerde kipsatéblokjes (schaal)
- 175 g satésaus
- 8 wortelen geschild en in reepjes
- 1 komkommer in reepjes
- optioneel 2 paprika’s (rood + geel) in reepjes
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- 8 eetlepels atjar
Bereiding
- Kook de Bosto Brown gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd de olie in een pan, voeg de kipblokjes toe en bak ze in ca. 6 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
- Maak in de tussentijd de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg een beetje extra water toe tot het een dunne dipsaus is. Schep de pindadip in 4 kleine kommetjes. Serveer de wortelen-, komkommer- en paprikareepjes in glaasjes ernaast.
- Zet de glaasjes op tafel. Verdeel de Bosto Brown over 4 diepe borden en leg de kipsaté erop.
Tip:
- Strooi de uitjes over de kipsaté en serveer met atjar.
- Voeg vlak voor het einde van de baktijd een bosje in ringetjes gesneden bosui toe en laat deze even knapperig worden.