Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gehaktbrood met rijst en pistachenootjes

Ingrediënten

  • 150 g gekookte Bosto Snelkookrijst (= 50 g ongekookte rijst)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1½ eetlepel ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
  • 1 sinaasappel
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 kg rundergehakt
  • 4 eetlepels grofgehakte
  • gepelde pistachenootjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de ras-el-hanout heel even mee.
  • Was de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
  • Knip de abrikozen in kleine stukjes.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de gekookte rijst met de abrikozenstukjes, de sinaasappelrasp, 2 eetlepels pistachenootjes en het uimengsel toe. Voeg ook 1 à 1½ theelepel zout toe.
  • Kneed alles goed door elkaar tot het een homogeen en wat plakkerig mengsel wordt.
  • Doe het gehaktmengsel in een cakevorm of ronde ovenschaal (inhoud 1 liter) en druk het goed aan.
  • Strooi de resterende pistachenootjes erover en druk ze in het gehakt.
  • Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 40-50 minuten mooi bruin en gaar.
  • Serveer het gehaktbrood in sneetjes  of punten met couscous en sperziebonen.

Tip

Koud gehaktbrood is ook lekker als broodbeleg dun gesneden of in blokjes als hapje.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.