Gebakken rijst met broccoli en prei

Ingrediënten
- 250 g Bosto basmatirijst (2 kookbuiltjes)
- 1 broccoli
- 1 prei
- 1 chilipeper
- 2 tuinkruidenblokjes
- 4 takjes platte peterselie
- 4 eieren
- 1 dl olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze gaar in een mandje. Verfris ze in ijswater zodat ze hun frisse groene kleur bewaren.
- Was de prei en snijd ze in ringen, snijd de chilipeper fijn.
- Kook de BOSTO basmatirijst zoals vermeld op de verpakking en laat uitlekken.
- Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie en stoof de preiringen en chilli aan . Voeg de rijst toe en verhoog het vuur om deze aan te bakken. Verbrokkel er de tuinkruidenblokjes over. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en schep alles goed om.
- Bak spiegeleieren in de rest van de olijfolie en kruid ze met peper en zout.
- Schik alles samen in een schaal en werk af met enkele takjes platte peterselie.
TIP: Je kan de eitjes ook vervangen door een vegetarisch alternatief of kip