Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gebakken rijst met broccoli en prei

Ingrediënten

  • 250 g Bosto basmatirijst (2 kookbuiltjes)
  • 1 broccoli
  • 1 prei
  • 1 chilipeper
  • 2 tuinkruidenblokjes
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 eieren
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze gaar in een mandje. Verfris ze in ijswater zodat ze hun frisse groene kleur bewaren.
  • Was de prei en snijd ze in ringen, snijd de chilipeper fijn.
  • Kook de BOSTO basmatirijst zoals vermeld op de verpakking en laat uitlekken.
  • Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie en stoof de preiringen en chilli aan . Voeg de rijst toe en verhoog het vuur om deze aan te bakken. Verbrokkel er de tuinkruidenblokjes over. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en schep alles goed om.
  • Bak spiegeleieren in de rest van de olijfolie en kruid ze met peper en zout.
  • Schik alles samen in een schaal en werk af met enkele takjes platte peterselie.

TIP: Je kan de eitjes ook vervangen door een vegetarisch alternatief of kip

Producten uit dit recept

Bosto basmati rice
Basmati
Bereidingstijd: 10'
Bosto basmati rice
Voorgestoomde Basmati
Bereidingstijd: 1,5'
Bosto Brown voorgestoomde rijst ( 2x200g) of Bosto Brown (4x125g)
Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'
Bio Basmati
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!