Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gegrilde kip met tandoorigroenten

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Thaise rijst
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 grof gesnipperde ui
  • 400 g kipfilet in dikke sneden
  • 1 klein bekertje (125 ml) room
  • currypoeder
  • olie om in te bakken
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereiding

  • Kook de Bosto Thaise rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de bloemkool en broccoliroosjes samen 8 min.
  • Dep de kipfiletsneden droog en wrijf ze in met een mengsel van 2 el currypoeder en 2 el olie.
  • Verhit een grillpan droog voor en bak hierin de kippensneden mooi bruin en gaar, gedurende ca. 2 min. per kant.
  • Verhit in een steelpan met dikke bodem een klein scheutje olie en fruit de ui met 1 tl currypoeder 3 min.
  • Voeg tomatenpuree, room en 100 ml (kook)water (van de rijst) toe.
  • Roer de saus glad en breng al roerend aan de kook.
  • Schep de gekookte groenten om in de saus.
  • Serveer de geroosterde kip en de rijst erbij.

Tip

Iets meer pit? Voeg aan het currymengsel voor de kip 1 el versgeraspte gember of wat gemberpoeder toe.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!