Gegrilde kip met tandoorigroenten
30 min
Ingrediënten
- 300 g Bosto Thaise rijst
- 300 g bloemkoolroosjes
- 300 g broccoliroosjes
- 1 grof gesnipperde ui
- 400 g kipfilet in dikke sneden
- 1 klein bekertje (125 ml) room
- currypoeder
- olie om in te bakken
- 1 blikje tomatenpuree
Bereiding
- Kook de Bosto Thaise rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de bloemkool en broccoliroosjes samen 8 min.
- Dep de kipfiletsneden droog en wrijf ze in met een mengsel van 2 el currypoeder en 2 el olie.
- Verhit een grillpan droog voor en bak hierin de kippensneden mooi bruin en gaar, gedurende ca. 2 min. per kant.
- Verhit in een steelpan met dikke bodem een klein scheutje olie en fruit de ui met 1 tl currypoeder 3 min.
- Voeg tomatenpuree, room en 100 ml (kook)water (van de rijst) toe.
- Roer de saus glad en breng al roerend aan de kook.
- Schep de gekookte groenten om in de saus.
- Serveer de geroosterde kip en de rijst erbij.
Tip
Iets meer pit? Voeg aan het currymengsel voor de kip 1 el versgeraspte gember of wat gemberpoeder toe.