Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gegrilde kip met tandoorigroenten

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Thaise rijst
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 grof gesnipperde ui
  • 400 g kipfilet in dikke sneden
  • 1 klein bekertje (125 ml) room
  • currypoeder
  • olie om in te bakken
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereiding

  • Kook de Bosto Thaise rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de bloemkool en broccoliroosjes samen 8 min.
  • Dep de kipfiletsneden droog en wrijf ze in met een mengsel van 2 el currypoeder en 2 el olie.
  • Verhit een grillpan droog voor en bak hierin de kippensneden mooi bruin en gaar, gedurende ca. 2 min. per kant.
  • Verhit in een steelpan met dikke bodem een klein scheutje olie en fruit de ui met 1 tl currypoeder 3 min.
  • Voeg tomatenpuree, room en 100 ml (kook)water (van de rijst) toe.
  • Roer de saus glad en breng al roerend aan de kook.
  • Schep de gekookte groenten om in de saus.
  • Serveer de geroosterde kip en de rijst erbij.

Tip

Iets meer pit? Voeg aan het currymengsel voor de kip 1 el versgeraspte gember of wat gemberpoeder toe.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.