Gegrilde kalkoenlapjes met rozemarijnspiesjes en tahindressing
4
Ingrediënten
- 200 g Bosto Quinoa
- 4 kalkoenlapjes
- 8 takken rozemarijn
- 2 rode uien
- 4 rode paprika’s
- olijfolie
- 1 1⁄2 el tahin (sesamzaadpasta)
- 1 1⁄2 el yoghurt
- sap van 1 citroen
- 1⁄2 teentje look
- beetje honing
- scheutje water
- peper en zout
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Wrijf de kalkoenlapjes in met olijfolie en kruid met peper en zout. Als de grillpan gloeiend heet is, leg je de kalkoenlapjes erin. 2 minuten aan beide kanten volstaat. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
- Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Pel de ui en snijd hem in 4 stukken. Haal de laagjes ui uiteen zodat je plakjes krijgt. Steek de paprika en ajuin op de rozemarijn zodat je 8 spiesjes hebt. Bak ze in de grillpan tot ze gaar zijn.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing goed met een scheutje water.
- Serveer de kalkoen met de quinoa en de spiesjes en besprenkel met de dressing.