Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gebakken rijst met tonijn en witte wijn

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 glazen witte wijn
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 groot blik tonijn
  • peper

Bereiding

  • Kook de rijst in 8 minuten beetgaar in kokend water.
  • Snipper de uien en ontpit de paprika’s. Snijd de paprika’s in kleine stukjes .
  • Stoof de ui in de olie gedurende 3 minuten, voeg dan de stukjes paprika en de witte wijn toe.
  • Kruid met peper en peterselie en laat op een zacht vuur stoven tot de wijn verdampt is.
  • Voeg dan de gekookte rijst toe en roerbak 3 minuten. Schik er de in stukken gedeelde tonijn bij en dien op.


Tip:
Ook lekker koud en vervang dan de tonijn eens door gerookte zalm.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!