Gebakken rijst met tonijn en witte wijn
Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 2 uien
- 2 eetlepels olie
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 glazen witte wijn
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- 1 groot blik tonijn
- peper
Bereiding
- Kook de rijst in 8 minuten beetgaar in kokend water.
- Snipper de uien en ontpit de paprika’s. Snijd de paprika’s in kleine stukjes .
- Stoof de ui in de olie gedurende 3 minuten, voeg dan de stukjes paprika en de witte wijn toe.
- Kruid met peper en peterselie en laat op een zacht vuur stoven tot de wijn verdampt is.
- Voeg dan de gekookte rijst toe en roerbak 3 minuten. Schik er de in stukken gedeelde tonijn bij en dien op.
Tip:
Ook lekker koud en vervang dan de tonijn eens door gerookte zalm.