Gebakken rijst met soja en teriyaki brochettes
Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 6 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels suiker
- 2 eetlepels sesamolie
- 600 g kipbrochettes
- 1 pak jonge uitjes
- 200 g soja scheuten
- 2 eetlepels olie
- 150 g pinda’s
Bereiding
- Meng de sojasaus met de sesamolie en de suiker.
- Leg hierin de brochettes om te marineren.
- Kook ondertussen de rijst gaar.
- Snipper de uitjes en stoof ze in de 2 eetlepels olie aan.
- Roerbak er dan sojascheuten bij en de uitgelekte rijst.
- Meng er de grof gehakte pinda’s door.
- Bak de brochettes in een aparte pan gaar en schik ze op de rijst.
- Lepel er de rest van de marinade over.
Tip:
Let op met zout in dit gerecht, soja saus is zout.