Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gebakken rijst met soja en teriyaki brochettes

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 600 g kipbrochettes
  • 1 pak jonge uitjes
  • 200 g soja scheuten
  • 2 eetlepels olie
  • 150 g pinda’s

Bereiding

  • Meng de sojasaus met de sesamolie en de suiker.
  • Leg hierin de brochettes om te marineren.
  • Kook ondertussen de rijst gaar.
  • Snipper de uitjes en stoof ze in de 2 eetlepels olie aan.
  • Roerbak er dan sojascheuten bij en de uitgelekte rijst.
  • Meng er de grof gehakte pinda’s door.
  • Bak de brochettes in een aparte pan gaar en schik ze op de rijst.
  • Lepel er de rest van de marinade over.


Tip:
Let op met zout in dit gerecht, soja saus is zout.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!