Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gebakken rijst met gehaktballetjes en gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 200 gr Bosto snelkookrijst
  • 500 g rundsgehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder (mild)
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 ontvelde tomaten in stukjes
  • 1 cougette in schuine schijfjes gesneden
  • 1 gele en rode paprika in brede repen gesneden

Bereiding

  • Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn, wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • Kneed het goed door elkaar en vorm er 12 ballen van.
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gehaktballen bruin.
  • Voeg de tomaten en 2 à 3 eetlepels water erbij. Verdeel ze rond de gehaktballen.
  • Zet er een deksel op en laat het geheel 10 minuten zachtjes garen. Keer de gehaktballen regelmatig om.
  • Bestrijk de schijfjes courgette en de paprikarepen met olijfolie. Bak ze in een hete grillpan tot ze zacht worden en bruine strepen krijgen. Of leg ze onder de grill in de oven.
  • Bereid de rijst zoals vermeld op de verpakking.
  • Schep de rijst in diepe borden en voeg er de gehaktballen met de tomaten aan toe. Schik de courgette en paprika eromheen.

Tips
Geen verse tomaten in huis? Vervang ze door een blik tomatenblokjes in tomatensap.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!