Brown Rice + Spelt + Quinoa met broccolicurry en gegrilde kipfilet
Ingrediënten
- 1 pak (250 g) Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa
- 400 g kipfilet
- 1 blik (400 g) biologische tomatenblokjes
- 300 g broccoliroosjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 cm verse gemberwortel geschild
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 ui grof gesnipperd
- 1 volle eetlepel Madras currypoeder
- 5 eetlepels neutrale olie
- 150 ml water
- zout
Bereiding
- Pers de knoflook uit in een kommetje en rasp de gemberwortel in datzelfde kommetje. Roer de sambal met wat zout en 2 eetlepels olie erdoor. Snijd de kipfilets in 12 gelijke stukken en bestrijk ze rondom met het gembermengsel en laat ze 5 minuten rusten.
- Kook intussen de Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm 3 eetlepels olie in een pan en bak de ui met het currypoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken. Voeg de tomaten met vocht toe en bak nog 2 minuten.
- Roer dan de kokosmelk met 150 ml water erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat de curry heel even sudderen. Leg de broccoliroosjes in de curry en verwarm nog 6-8 minuten met een deksel op de pan tot de broccoli beetgaar is.
- Leg tijdens het maken van de curry de stukken kip in een hete grillpan en rooster ze in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig om.
- Schep de Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa op borden en schep de broccolicurry erop. Leg de stukken kip ernaast.
Tip: Broccoliroosjes blijven mooi groen door ze eerst 2-3 minuten in ruim kokend water te koken, en te laten schrikken in een vergiet onder koud water. Even laten uitlekken en dan de broccoliroosjes maar 2-3 minuten in de curry laten sudderen.