Garnalenwaterzooi met Bosto Snelkookrijst
Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst
- 6 wortelen
- 40 g boter
- 6 bosuitjes
- 100 g peultjes (de draadjes langs de randen weghalen en de puntjes verwijderen)
- 450 g grote gepelde garnalen
- 100 g zeekraal
- ½ visbouillonblokje
- 125 ml slagroom
- 3 eetlepels verse dille grof gehakt
- Currypoeder
Bereiding
- Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de aanwijzingen op het pak. Halveer de wortels in de lengte en snijd de stukken doormidden.
- Smelt de boter in een pan en doe de bosuitjes, wortel en peultjes erin. Bestrooi met peper. Verdeel de garnalen en de helft van de zeekraal ertussen. Voeg 250 ml water, het bouillonblokje, de room en dille toe. Breng het gerecht aan de kook en laat het in 10 – 15 min. zachtjes garen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Doe de resterende zeekraal in een zeef en schenk er kokend water over. Laat goed uitlekken. Serveer de Bosto Snelkookrijst in wijde kommen en schep de waterzooi erop. Garneer met een flinke toef zeekraal ernaast.
Tip: Maak de waterzooi pittiger door ½ eetlepel currypoeder toe te voegen aan de bouillon.
Tip: Het traditionele recept voor waterzooi bevat naast garnalen ook andere soorten vis en stukken kipfilet.
Tip: Maak het jezelf makkelijk door in plaats van losse groente een zakje worteltjes en peultjes (400 gram) te gebruiken.