Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Frisse rijstsalade met komkommer

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Wilde rijst
  • 2 komkommers
  • 75 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 100g zwarte olijven
  • 1 bosje dille
  • 1 citroen
  • 1 teentje look
  • peper en grof zeezout

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de komkommers.
  • Snijd ze door, verwijder de zaadlijsten met een koffielepeltje.
  • Snijd de komkommers en de olijven in kleine stukjes. Doe ze in een kom en roer de rijst eronder.
  • Hak de lente-uitjes grof en doe bij de rest.
  • Meng de yoghurt, de olijfolie, fijngehakte dille, fijngehakte look, sap van ½ citroen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de yoghurtsaus

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!