Frisse rijstsalade met komkommer
Ingrediënten
- 250 g Bosto Wilde rijst
- 2 komkommers
- 75 g Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bosje lente-uitjes
- 100g zwarte olijven
- 1 bosje dille
- 1 citroen
- 1 teentje look
- peper en grof zeezout
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de komkommers.
- Snijd ze door, verwijder de zaadlijsten met een koffielepeltje.
- Snijd de komkommers en de olijven in kleine stukjes. Doe ze in een kom en roer de rijst eronder.
- Hak de lente-uitjes grof en doe bij de rest.
- Meng de yoghurt, de olijfolie, fijngehakte dille, fijngehakte look, sap van ½ citroen en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst met de yoghurtsaus