Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Frisse butternut met bruine rijst en spelt

Timer 30-40 min
Persons 4

Ingrediënten

  • 2 kleine butternutpompoenen
  • 2 zakjes Bosto Bruine Rijst met Spelt
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes look
  • Kokosolie
  • 1 limoen (voor de zeste en ½ van het sap)
  • Peper en zout
  • Verse Basilicum
  • Olijfolie
  • Erwten (diepvries)

Bereiding

Recept van Steffi Vertriest van de Gezonde Goesting!

  • Snij de 2 butternutpompoenen in de lengte door. Perforeer het vruchtvlees met een vork en vet in met wat olijf- of kokosolie.
  • Zet een half uurtje in de oven, op 175 graden. Afhankelijk van de grootte van je pompoenen kan dit wat langer of korter zijn.
  • Verwijder nu de pitten van de pompoenen. Schraap het vruchtvlees uit de pompoenen en blend het tot moes. Bewaar de schillen om te serveren.
  • Kook de zakjes Bosto Bruine rijst met Spelt zo’n 10 minuten in kokend water.
  • Kook de diepvrieserwten.
  • Snij de ui fijn en fruit in een pan. Pers daarna de look erbij en stoof nog een half minuutje aan.
  • Zet het vuur uit.
  • Voeg de Bosto bruine rijst met Spelt bij de ui en de look, de gekookte erwten en de butternutmoes.
  • Rasp wat zeste van de limoen erbij en pers een halve limoen uit over het geheel.
  • Vul nu de butternutschillen met het rijstmengsel en werk af met wat basilicum.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!