Frisse butternut met bruine rijst en spelt
Ingrediënten
- 2 kleine butternutpompoenen
- 2 zakjes Bosto Bruine Rijst met Spelt
- 1 grote ui
- 3 teentjes look
- Kokosolie
- 1 limoen (voor de zeste en ½ van het sap)
- Peper en zout
- Verse Basilicum
- Olijfolie
- Erwten (diepvries)
Bereiding
Recept van Steffi Vertriest van de Gezonde Goesting!
- Snij de 2 butternutpompoenen in de lengte door. Perforeer het vruchtvlees met een vork en vet in met wat olijf- of kokosolie.
- Zet een half uurtje in de oven, op 175 graden. Afhankelijk van de grootte van je pompoenen kan dit wat langer of korter zijn.
- Verwijder nu de pitten van de pompoenen. Schraap het vruchtvlees uit de pompoenen en blend het tot moes. Bewaar de schillen om te serveren.
- Kook de zakjes Bosto Bruine rijst met Spelt zo’n 10 minuten in kokend water.
- Kook de diepvrieserwten.
- Snij de ui fijn en fruit in een pan. Pers daarna de look erbij en stoof nog een half minuutje aan.
- Zet het vuur uit.
- Voeg de Bosto bruine rijst met Spelt bij de ui en de look, de gekookte erwten en de butternutmoes.
- Rasp wat zeste van de limoen erbij en pers een halve limoen uit over het geheel.
- Vul nu de butternutschillen met het rijstmengsel en werk af met wat basilicum.