Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Dessertrijst met chocolademelk en sinaasappel
Ingrediënten
4
personen
50min
250 g Bosto dessertrijst
200 ml chocolademelk
2 eetlepels pure chocolade geschaafd
2-4 eetlepels geklopte slagroom of mascarpone
2 eetlepels sinaasappellikeur (optioneel)
schil van ½ gewassen sinaasappel
Bereiding
Bereid de dessertrijst met de chocolademelk volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
Voeg aan het eind van de kooktijd desgewenst nog een scheutje chocolademelk toe.
Roer vlak voor het serveren eventueel de likeur door de warme of afgekoelde rijst.
Rasp de schil van de sinaasappel en gebruik deze voor de garnering.
Verdeel de chocoladerijst over 2-3 coupes. Garneer met room, sinaasappelschil en geschaafde chocolade.