Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Dessertrijst met chocolademelk en sinaasappel

Ingrediënten

  • 250 g Bosto dessertrijst
  • 200 ml chocolademelk
  • 2 eetlepels pure chocolade
  • geschaafd
  • 2-4 eetlepels geklopte slagroom of mascarpone
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (optioneel)
  • schil van ½ gewassen sinaasappel

Bereiding

  • Bereid de dessertrijst met de chocolademelk volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  • Voeg aan het eind van de kooktijd desgewenst nog een scheutje chocolademelk toe.
  • Roer vlak voor het serveren eventueel de likeur door de warme of afgekoelde rijst.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en gebruik deze voor de garnering.
  • Verdeel de chocoladerijst over 2-3 coupes. Garneer met room, sinaasappelschil en geschaafde chocolade.

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!