Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Dessertrijst met chocolademelk en sinaasappel

Ingrediënten

  • 250 g Bosto dessertrijst
  • 200 ml chocolademelk
  • 2 eetlepels pure chocolade geschaafd
  • 2-4 eetlepels geklopte slagroom of mascarpone
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (optioneel)
  • schil van ½ gewassen sinaasappel

Bereiding

  • Bereid de dessertrijst met de chocolademelk volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  • Voeg aan het eind van de kooktijd desgewenst nog een scheutje chocolademelk toe.
  • Roer vlak voor het serveren eventueel de likeur door de warme of afgekoelde rijst.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en gebruik deze voor de garnering.
  • Verdeel de chocoladerijst over 2-3 coupes. Garneer met room, sinaasappelschil en geschaafde chocolade.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!