Dessert met citroenpudding, rijst en vanillesaus
Ingrediënten
- 175 g Bosto rijstpap
- 3 citroenen
- 125 g suiker
- 400 ml volle melk
- 1 eidooier
- 30 g vanillesuiker
- 2 el maïzena
Bereiding
- Schil 1 citroen dun, alleen het geel.
- Leg de schil in een kookpot, voeg 500 ml water en de Bosto rijstpap toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het afgedekt koken, op een laag vuur gedurende 30 min.
- Rasp de schil van een tweede citroen heel dun, alleen het geel.
- Pers de citroenen uit, zeef het sap.
- Meng het citroensap en rasp met 125 g suiker en roer tot de suiker oplost. Neem de rijst van het vuur, haal de citroenschil uit de rijst en roer het citroen-suikermengsel erdoor.
- Spoel een puddingvorm van 750 ml om met koud water, schep de citroenrijst erin en laat de pudding helemaal afkoelen. Zet de vorm een nacht in de koelkast.
- Roer de eidooier met de maïzena en 3 el melk.
- Verwarm de rest van de melk tot aan het kookpunt. Roer een beetje warme melk bij het dooiermengsel en roer dit bij de warme melk in de pan.
- Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur, zodat de saus bindt, zonder aan de kook te komen. Laat de saus afkoelen door af en toe te roeren.
- Duw met de vingertoppen de rijstpudding los van de vorm en leg hem op een serveerschaal.
- Schenk er wat vanillesaus over. Serveer de rest er apart bij.