Cubaanse kip met ananas en rijst
Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst
- 1 kleine verse ananas
- 8 kipfilets
- 4 eetlepels olijfolie
- sap en rasp van 1 limoen
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes
- 500 g rijpe tomaten in stukjes gesneden
- 1 eetlepel oregano
- 3-4 eetlepels rum
- 200 ml kokosmelk
- 100 g verse kokosblokjes in klein stukjes
Bereiding
- Snijd de ananas in plakken, snijd de schil eraf en verwijder ook de harde kern. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Kruid de kipfilets met zout en peper. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak de braadsticks in 5 minuten rondom bruin.
- Sprenkel het limoensap erover en bak nog even. Verdeel de limoenrasp, ui, knoflook en rode peper tussen de stukken kip en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.
- Voeg de tomaten, oregano, ananas en rum toe en breng het gerecht aan de kook. Stoof de kipfilets in de saus in 30 minuten zachtjes gaar.
- Breng in een pan 250 ml water met de kokosmelk en wat zout aan de kook en strooi de rijst erin.
- Roer de kokosstukjes erdoor.
- Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Doe de rijst op borden en leg er wat kokosstukjes op.
- Schep de kip in saus erbij.
Tip
- Serveer de rijst in hartvorm voor extra romantiek.
- Lekker met grof gesneden verse koriander.