Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Cubaanse kip met ananas en rijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 kleine verse ananas
  • 8 kipfilets
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes
  • 500 g rijpe tomaten in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel oregano
  • 3-4 eetlepels rum
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g verse kokosblokjes in klein stukjes

Bereiding

  • Snijd de ananas in plakken, snijd de schil eraf en verwijder ook de harde kern. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Kruid de kipfilets met zout en peper. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak de braadsticks in 5 minuten rondom bruin.
  • Sprenkel het limoensap erover en bak nog even. Verdeel de limoenrasp, ui, knoflook en rode peper tussen de stukken kip en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.
  • Voeg de tomaten, oregano, ananas en rum toe en breng het gerecht aan de kook. Stoof de kipfilets in de saus in 30 minuten zachtjes gaar.
  • Breng in een pan 250 ml water met de kokosmelk en wat zout aan de kook en strooi de rijst erin.
  • Roer de kokosstukjes erdoor.
  • Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Doe de rijst op borden en leg er wat kokosstukjes op.
  • Schep de kip in saus erbij.

Tip

  • Serveer de rijst in hartvorm voor extra romantiek.
  • Lekker met grof gesneden verse koriander.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.