Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Courgette gevuld met bruine rijst, feta en olijven

Ingrediënten

  • 75 g Bosto Brown Rice
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 100 g verkruimelde feta
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgette in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot op ¾ cm van de wand. Snijd het vruchtvlees uit de uitgeholde courgettes fijn.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit de ui met de knoflook en het courgettevruchtvlees in 3-4 minuten zachtjes glazig.
  • Neem de pan van het vuur en schep de gekookte rijst door het gebakken courgettemengsel.
  • Schep ook de peterselie, olijven (in stukjes gesneden) en de helft van de feta erdoor en voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.
  • Vul de courgettehelften hoog op met het rijstmengsel en druk het goed aan.
  • Zet de courgettes in een ingevette lage ovenschaal en verdeel de resterende feta erover.
  • Meng de tomatenpuree met 100 ml heet water, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper en schenk dit op de bodem van de schaal.
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de courgettes in 25-30 minuten goudbruin.
  • Serveer met een frisse salade.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Brown
Bereidingstijd: 20'
Nutri-Score
Bio Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!