Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Groenterijst met varkensreepjes en babi pangangsaus

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g Chinese wokgroenten (1 zak)
  • 400 g magere varkensreepjes
  • 1 zakje babi pangangmix (43 g)
  • 1 komkommer (optioneel)
  • 1 wortel (optioneel)
  • Extra nodig: spiraalsnijder of kaasschaaf

Bereiding

  • Kook de Bosto Snelkookrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een wok, voeg de groenten toe, schep ze op hoog vuur regelmatig om en bak enkele minuten; de groenten mogen nog lekker knapperig zijn. Schep ze uit de wok op een bord en houd warm.
  • Voeg het vlees toe aan de wok en bak het 4 minuten op hoog vuur, schep het regelmatig om.
  • Maak in een ander pannetje de saus: breng 275 ml water en de babi pangangmix al roerend aan de kook. Laat het op laag vuur een paar minuten zachtjes koken.
  • Meng de Bosto Snelkookrijst door de gewokte groenten. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep het vlees ernaast. Schep de babi pangangsaus over het vlees of serveer ernaast.

Tip: Snijd de komkommer en wortel met een spiraalsnijder in slierten of schaaf met de kaasschaaf in lange linten. Meng door elkaar en geef het als rauwkostsalade bij het wokgerecht.

Tip: Voeg voor een pittige Chinese rijstschotel aan tafel sambal badjak toe en breng op smaak met ketjap.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!