Skip to content
Filter icon Filter

Chinese groenterijst met varkensreepjes en babi pangangsaus

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g Chinese wokgroenten (1 zak)
  • 400 g magere varkensreepjes
  • 1 zakje babi pangangmix (43 g)
  • optioneel 1 komkommer
  • optioneel 1 winterwortel
  • optioneel geschild
  • Extra nodig: spiraalsnijder of kaasschaaf

Bereiding

  • Kook de Bosto Snelkookrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een wok, voeg de groenten toe, schep ze op hoog vuur regelmatig om en bak enkele minuten; de groenten mogen nog lekker knapperig zijn. Schep ze uit de wok op een bord en houd warm.
  • Voeg het vlees toe aan de wok en bak het 4 minuten op hoog vuur, schep het regelmatig om.
  • Maak in een ander pannetje de saus: breng 275 ml water en de babi pangangmix al roerend aan de kook. Laat het op laag vuur een paar minuten zachtjes koken.
  • Meng de Bosto Snelkookrijst door de gewokte groenten. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep het vlees ernaast. Schep de babi pangangsaus over het vlees of serveer ernaast.

 

Tip: Snijd de komkommer en wortel met een spiraalsnijder in slierten of schaaf met de kaasschaaf in lange linten. Meng door elkaar en geef het als rauwkostsalade bij het wokgerecht.

Tip: Voeg voor een pittige Chinese rijstschotel aan tafel sambal badjak toe en breng op smaak met ketjap.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.