Groenterijst met varkensreepjes en babi pangangsaus
Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst
- 2 eetlepels olie
- 400 g Chinese wokgroenten (1 zak)
- 400 g magere varkensreepjes
- 1 zakje babi pangangmix (43 g)
- 1 komkommer (optioneel)
- 1 wortel (optioneel)
- Extra nodig: spiraalsnijder of kaasschaaf
Bereiding
- Kook de Bosto Snelkookrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een wok, voeg de groenten toe, schep ze op hoog vuur regelmatig om en bak enkele minuten; de groenten mogen nog lekker knapperig zijn. Schep ze uit de wok op een bord en houd warm.
- Voeg het vlees toe aan de wok en bak het 4 minuten op hoog vuur, schep het regelmatig om.
- Maak in een ander pannetje de saus: breng 275 ml water en de babi pangangmix al roerend aan de kook. Laat het op laag vuur een paar minuten zachtjes koken.
- Meng de Bosto Snelkookrijst door de gewokte groenten. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep het vlees ernaast. Schep de babi pangangsaus over het vlees of serveer ernaast.
Tip: Snijd de komkommer en wortel met een spiraalsnijder in slierten of schaaf met de kaasschaaf in lange linten. Meng door elkaar en geef het als rauwkostsalade bij het wokgerecht.
Tip: Voeg voor een pittige Chinese rijstschotel aan tafel sambal badjak toe en breng op smaak met ketjap.