Bulgursalade met geitenkaas en verse pesto
Ingrediënten
- 1 kookbuiltje Bosto Bulgur
- 100 g rucola
- 4 tl cashew noten
- 1 groot stuk geitenkaas (niet de verse geitenkaas
- maar met zachte korst)
- 20 halfgedroogde (kers)tomaten (gedroogde tomaten kan ook
- de halfgedroogde zijn zachter om te eten)
- 20 olijven (zwart en groen)
- 100 g gegrilde rode paprika
- 2 tl honing
- 1 el verse tijm
- 75 g basilicumblaadjes
- 60 g pijnboompitten
- 50 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl citroensap
- zout en peper
Bereiding
- Kook de bulgur gedurende 10 minuten in kokend water. Laat daarna uitlekken en afkoelen.
Doe de basilicumblaadjes, pijnboompitten, olijfolie, knoflookteentjes en citroensap in een blender. Mix tot het een mooi geheel is. Kruid af met peper en zout. - Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de geitenkaas doormidden en plaats op een bakplaat. Besprenkel met honing en strooi er wat tijm erover. Bak gedurende 15-20 minuten.
- Leg de rucola op de borden en verdeel de bulgur. Voeg de halfgedroogde tomaten, olijven, paprika en cashewnoten toe. Lepel er een beetje pesto over en plaats als laatste een stuk gebakken geitenkaas op ieder bord.
Een recept voor Bosto door blogster Everyday Marta.