Bruine rijst, spelt en quinoa met zalm, broccoli en champignons
20-25 min
2
Ingrediënten
- 200 gram broccoli (enkel de roosjes)
- 1-2 builtje(s) Bosto Bruine rijstmix met spelt en quinoa
- 125 gram gemengde champignons
- 150 gram hüttenkäse
- 200 gram verse zalm
- in grove blokjes
- Klein klontje roomboter
- 1 el koolzaadolie
- Handje dille
- fijngehakt
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de broccoli in roosjes en kook 3 minuten in gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water, zodat de broccoli mooi groen en krokant blijft. Laat vervolgens uitlekken en zet opzij.
- Snij de champignons in grove stukken en bak in een koekenpan. Schep geregeld om tot ze mooi bruin en lekker knapperig zijn.
- Bereid de Bosto bruine rijstmix met spelt en quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking of voeg toe aan de wok.
- Bak de zalmblokjes kort aan in een beetje koolzaadolie.
- Voeg de uitgelekte broccoli, de champignons en de zalm bij de hüttenkäse. Kruid af met peper en zout.
- Schep een portie bruine rijstmix op een bord. Leg hier de hüttenkäse-mengeling op en garneer met blokjes zalm. Werk af met verse dille en dien warm op. Smakelijk!