Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bruine rijst en linzen met ananas en ham

Ingrediënten

  • 400 g Bosto Brown Rice of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
  • ½ tl gemberpoeder
  • 2 teentjes look fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 wortelen in kleine blokjes gesneden
  • 1 klein blikje maïs
  • 100 g diepvries erwtjes
  • 200 g ananas (vers of uit blik)
  • 200 g gekookte ham in blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjes in reepjes gesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el arachideolie
  • 50 g voorgekookte linzen

Bereiding

  • Bereid de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de sojasaus, sesamolie, gemberpoeder in een kommetje en meng goed.
  • Zet een wokpan op het vuur en doe er de arachideolie in.
  • Doe er de ui bij en de look. Roer voortdurend.
  • Doe er na 3-4 minuten de wortel bij, samen met de mais en de erwtjes. Roerbak tot de wortel gaar is.
  • Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
  • Doe er nu de rijst, ananas en ham bij.
  • Ook het sausje mag erbij.
  • Laat nog 2-3 minuutjes goed doorwarmen.
  • Breng op smaak met peper en zout. En werk af met de lente-uitjes.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!