Bruine rijst en linzen met ananas en ham
Ingrediënten
- 400 g Bosto Brown Rice of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
- ½ tl gemberpoeder
- 2 teentjes look fijngehakt
- 1 ui fijngehakt
- 2 wortelen in kleine blokjes gesneden
- 1 klein blikje maïs
- 100 g diepvries erwtjes
- 200 g ananas (vers of uit blik)
- 200 g gekookte ham in blokjes gesneden
- 3 lente-uitjes in reepjes gesneden
- 3 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 el arachideolie
- 50 g voorgekookte linzen
Bereiding
- Bereid de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de sojasaus, sesamolie, gemberpoeder in een kommetje en meng goed.
- Zet een wokpan op het vuur en doe er de arachideolie in.
- Doe er de ui bij en de look. Roer voortdurend.
- Doe er na 3-4 minuten de wortel bij, samen met de mais en de erwtjes. Roerbak tot de wortel gaar is.
- Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
- Doe er nu de rijst, ananas en ham bij.
- Ook het sausje mag erbij.
- Laat nog 2-3 minuutjes goed doorwarmen.
- Breng op smaak met peper en zout. En werk af met de lente-uitjes.