Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Bruine rijst en linzen met ananas en ham
Ingrediënten
4
personen
35min
400 g Bosto Brown Rice of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
½ tl gemberpoeder
2 teentjes look fijngehakt
1 ui fijngehakt
2 wortelen in kleine blokjes gesneden
1 klein blikje maïs
100 g diepvries erwtjes
200 g ananas (vers of uit blik)
200 g gekookte ham in blokjes gesneden
3 lente-uitjes in reepjes gesneden
3 el sojasaus
1 el sesamolie
2 el arachideolie
50 g voorgekookte linzen
Bereiding
Bereid de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de sojasaus, sesamolie, gemberpoeder in een kommetje en meng goed.
Zet een wokpan op het vuur en doe er de arachideolie in.
Doe er de ui bij en de look. Roer voortdurend.
Doe er na 3-4 minuten de wortel bij, samen met de mais en de erwtjes. Roerbak tot de wortel gaar is.
Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
Doe er nu de rijst, ananas en ham bij.
Ook het sausje mag erbij.
Laat nog 2-3 minuutjes goed doorwarmen.
Breng op smaak met peper en zout. En werk af met de lente-uitjes.