Bretoense Teurgoule of gekarameliseerde rijstpap

Ingrediënten
- 250 g Bosto Rice Flakes
- 1 l melk
- 2 snuifjes saffraan
- kaneelpoeder
- nootmuskaat
- 5 dl room
- 2 zakjes vanille suiker
- 8 eetlepels suiker
Bereiding
- Kruid de melk met de saffraan, kaneelpoeder en nootmuskaat.
- Breng de melk met de room aan de kook, doe er de suikers bij en voeg de Rice Flakes toe.
- Laat een 6 tal minuten zacht garen met een deksel op de pot en roer regelmatig om.
- Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
- Verdeel over vuurvaste schoteltjes en strooi er de suiker over voor de afwerking .
- Schuif onder de grill zodat die licht kleurt.
Tip
Dit gerecht is ook lekker als je onderaan in de schoteltjes wat verse fruit salade of fruitcompote doet .