Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bretoense Teurgoule of gekarameliseerde rijstpap

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Rice Flakes
  • 1 l melk
  • 2 snuifjes saffraan
  • kaneelpoeder
  • nootmuskaat
  • 5 dl room
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 8 eetlepels suiker

Bereiding

  • Kruid de melk met de saffraan, kaneelpoeder en nootmuskaat.
  • Breng de melk met de room aan de kook, doe er de suikers bij en voeg de Rice Flakes toe.
  • Laat een 6 tal minuten zacht garen met een deksel op de pot en roer regelmatig om.
  • Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
  • Verdeel over vuurvaste schoteltjes en strooi er de suiker over voor de afwerking .
  • Schuif onder de grill zodat die licht kleurt.


Tip
Dit gerecht is ook lekker als je onderaan in de schoteltjes wat verse fruit salade of fruitcompote doet .

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Flakes
Bereidingstijd: 6'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!