Skip to content
Filter icon Filter

Stoofschotel van kip met Brown Rice + Quinoa + Granen

Ingrediënten

  • 4 builtjes Bosto brown rice + quinoa + granen
  • 4 enkele kippenborstfilets
  • 2 sjalotten
  • 2 dl room
  • 1 dl droge witte wijn of sherry
  • 5 dl kippenbouillon
  • 6 takjes dragon
  • 1/2 citroen
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snipper de sjalotten fijn en houd ze apart.  
  • Verwijder eventuele pezen en vetrandjes van kipfilets.  
  • Verwarm de olijfolie in een anti-kleefpan en bak de kipfilets op een hoog vuur aan alle kanten goudbruin.  
  • Verlaag de temperatuur en voeg nog een extra el olijfolie toe. Voeg nu de fijngesneden sjalot toe en laat deze samen garen met de kippenfilets.  
  • Voeg de witte wijn of sherry toe en laat even inkoken. Voeg de kippenbouillon en 4 takken dragon toe en laat de kip hierin op een zacht vuur verder garen.  
  • Kook ondertussen de Bosto Brown rice + quinoa + granen zoals het op de verpakking staat. 
  • Voeg na 10 minuten de room toe en laat verder inkoken. Zorg ervoor dat de kip niet te gaar wordt. Gebeurt dat wel, haal ze dan even uit de pan tot de saus is ingedikt.  
  • Haal de takjes dragon uit de saus, pers de citroen uit boven de pan en roer nog eens goed om.  
  • Rits de blaadjes van de overgebleven takjes dragon en hak deze fijn. Voeg ze toe aan de saus. 
  • Serveer de Bosto brown rice + quinoa + granen samen met de kip en dragonsaus op een warm bord. 

Producten uit dit recept

Brown Rice + Quinoa + Granen

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.