Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Brown Rice met wortelen, courgette en kerstomaatjes

Ingrediënten

  • 250 g Bosto brown rice (2 kookbuiltjes)
  • 1 kleine courgette
  • 2 jonge wortels
  • 1 rode ui
  • 1 teen look
  • 10 rode kerstomaatjes
  • 120 g zwarte ontpitte olijven
  • 150 g feta
  • 30 g noten en pittenmengeling
  • 1 dl olijfolie
  • 50 g kruidensla

Bereiding

  • Kook de BOSTO brown rice gaar in gezouten kokend water. Laat de rijst uitlekken, roer goed om en laat afkoelen.
  • Schil in tussentijd de wortels en was de courgette. Snijd ze overlangs in 2 en dan in halve maantjes. Pel en snijd de rode ui in halve maantjes. Pel de look.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de look die je uitperst. Voeg de wortel en courgette toe en bak de groenten beetgaar. Voeg op het einde de rode ui toe.
  • Meng nu de groenten onder de rijst. Was en snijd de kerstomaten in 2 en meng ze eronder samen met de zwarte olijven. Verbrokkel er de feta over en werk af met de kruidensalade en de noten en pittenmengeling

Tip: Je kan de Bosto brown rice ook vervangen door de Bosto Basmati mix.

Producten uit dit recept

bosto brown basmati rijst
Nutri-Score
Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'
Nutri-Score
Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!