Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Brown Rice met wortelen, courgette en kerstomaatjes

Ingrediënten

  • 250 g Bosto brown rice (2 kookbuiltjes)
  • 1 kleine courgette
  • 2 jonge wortels
  • 1 rode ui
  • 1 teen look
  • 10 rode kerstomaatjes
  • 120 g zwarte ontpitte olijven
  • 150 g feta
  • 30 g noten en pittenmengeling
  • 1 dl olijfolie
  • 50 g kruidensla

Bereiding

  • Kook de BOSTO brown rice gaar in gezouten kokend water. Laat de rijst uitlekken, roer goed om en laat afkoelen.
  • Schil in tussentijd de wortels en was de courgette. Snijd ze overlangs in 2 en dan in halve maantjes. Pel en snijd de rode ui in halve maantjes. Pel de look.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de look die je uitperst. Voeg de wortel en courgette toe en bak de groenten beetgaar. Voeg op het einde de rode ui toe.
  • Meng nu de groenten onder de rijst. Was en snijd de kerstomaten in 2 en meng ze eronder samen met de zwarte olijven. Verbrokkel er de feta over en werk af met de kruidensalade en de noten en pittenmengeling

Tip: Je kan de Bosto brown rice ook vervangen door de Bosto Basmati mix.

Producten uit dit recept

Bosto Brown voorgestoomde rijst ( 2x200g) of Bosto Brown (4x125g)
Brown
Bereidingstijd: 20'
Bosto Brown voorgestoomde rijst ( 2x200g) of Bosto Brown (4x125g)
Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!