Bosto Brown Rice met paddenstoelen en spinazie
Ingrediënten
- 200g Bosto Brown Rice voorgestoomde rijst of Bosto brown / Zilvervliesrijst kookbuiltjes
- 1 ui in partjes
- 2 eetlepels olie
- 200g paddenstoelenmix, grof gesneden
- ½ eetlepel verse tijm
- 1 eetlepel verse oregano
- 15g verse roomkaas met knoflook & kruiden
- 200g spinazie
- 25g bruine amandelen grof gehakt
- blauwschimmelkaas
Bereiding
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de ui in de olie in 2 – 3 min. goudbruin.
- Voeg de paddenstoelen toe. Strooi de tijm met de helft van de oregano, zout en versgemalen peper erover.
- Voeg de (voorgestoomd) Bosto Brown Rice (cup) toe en laat enkele minuten meebakken.
- Voeg de verse roomkaas toe en meng alles tot een romige rijst. Voeg in delen de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
- Serveer de romige rijst in wijde kommen en strooi de amandelen en de rest van de oregano erover.
Tip: In plaats van de paddenstoelenmix kun je ook 100 g shiitakes en 100 g kastanjechampignons gebruiken. Halveer dan de paddenstoelen.
Tip: Vervang de verse roomkaas met kruiden door een blauwschimmelkaas.