Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bosto Brown Rice met paddenstoelen en spinazie

Ingrediënten

  • 200g Bosto Brown Rice voorgestoomde rijst of Bosto brown / Zilvervliesrijst kookbuiltjes
  • 1 ui in partjes
  • 2 eetlepels olie
  • 200g paddenstoelenmix, grof gesneden
  • ½ eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 15g verse roomkaas met knoflook & kruiden
  • 200g spinazie
  • 25g bruine amandelen grof gehakt
  • blauwschimmelkaas

Bereiding

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de ui in de olie in 2 – 3 min. goudbruin.
  • Voeg de paddenstoelen toe. Strooi de tijm met de helft van de oregano, zout en versgemalen peper erover.
  • Voeg de (voorgestoomd) Bosto Brown Rice (cup) toe en laat enkele minuten meebakken.
  • Voeg de verse roomkaas toe en meng alles tot een romige rijst. Voeg in delen de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  • Serveer de romige rijst in wijde kommen en strooi de amandelen en de rest van de oregano erover.

 

Tip: In plaats van de paddenstoelenmix kun je ook 100 g shiitakes en 100 g kastanjechampignons gebruiken. Halveer dan de paddenstoelen.

Tip: Vervang de verse roomkaas met kruiden door een blauwschimmelkaas.

Producten uit dit recept

Voorgestoomde bruine rijst
Bereidingstijd: 1,5'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!