Bruine rijst met snelle roerbak van groenten
Ingrediënten
- 200g Bosto Brown voorgestoomde rijst
- 2 eetlepels neutrale olie
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemberpoeder
- 2 bospenen, geschild en in schuine plakken
- 1 1 bosuitje in stukken van 2 cm
- 100 g kleine broccoliroosjes
- 1-2 eetlepels sojasaus
- 25g gezouten cashewnoten
Bereiding
- Verwarm de olie in een wok en roer de komijn en gemberpoeder erdoor. Schep de plakjes wortel, stukken bosui en de broccoliroosjes erdoor en roerbak 2 minuten.
- Schenk er 50 ml water en de sojasaus bij en laat de groenten al roerend in nog 3-4 minuten beetgaar worden. Laat het vocht intussen verdampen.
- Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de wok.
- Doe de rijst op een bord en schep de groenten eromheen. Strooi de cashewnoten erover.