Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Balinese pilav

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Basmati
  • 1 eetlepel kurkuma poeder
  • 3 uien
  • 2 eetlepels olie
  • pimentpoeder
  • peper
  • 1 snuifje saffraan
  • 4 eetlepels cashewnoten
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 dl groentebouillon

Bereiding

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met de kurkuma.
  • Pel de ui en snipper zeer fijn.
  • Stoof de ui in de olie met de saffraan en kruid met peper en pimentpoeder . Giet er de rozijnen en de noten bij en de bouillon .
  • Roerbak tot het meeste water is verdampt en roer er dan de rijst bij. Roer om en dien op.


Tip
Deze pilav is zeer lekker bij Indische gestoofde gerechten

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!