Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Balinese pilav

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Basmati
  • 1 eetlepel kurkuma poeder
  • 3 uien
  • 2 eetlepels olie
  • pimentpoeder
  • peper
  • 1 snuifje saffraan
  • 4 eetlepels cashewnoten
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 dl groentebouillon

Bereiding

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met de kurkuma.
  • Pel de ui en snipper zeer fijn.
  • Stoof de ui in de olie met de saffraan en kruid met peper en pimentpoeder . Giet er de rozijnen en de noten bij en de bouillon .
  • Roerbak tot het meeste water is verdampt en roer er dan de rijst bij. Roer om en dien op.


Tip
Deze pilav is zeer lekker bij Indische gestoofde gerechten

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!