Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Baby ananas, gegrilde gamba’s en gepofte paella rijst

Timer 60 minuten + in de oven: 360 min
Persons 4

Ingrediënten

  • 125 g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
  • 250 ml visbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl gerookt paprika poeder
  • 8 draadjes saffraan
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • 12 gamba’s
  • 1 klontje geklaarde boter
  • 2 baby ananassen
  • Peper en zout
  • Rijst- of arachideolie
  • Olijfolie
  • Enkele takjes koriander

Bereiding

  • Breng de visbouillon met de knoflook, het gerookt paprikapoeder en de saffraan aan de kook. Haal van het vuur, dek af met plasticfolie en laat een half uur infuseren.
  • Zeef de visbouillon.
  • Verhit een beetje olie in een wok.
  • Voeg 60 g paella rijst toe en laat al roerend bakken totdat de korrels glazig worden.
  • Overgiet met de gezeefde bouillon en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 15 min tot alle vloeistof opgeslorpt is.
  • Verspreid de rijst over een siliconen matje en droog gedurende 6 u in een voedseldroger of oven bij 60° C.
  • Verwarm de rijst- of arachideolie tot 200°C.
  • Laat ongeveer een eetlepel rijst per keer in de olie glijden.
  • De rijst zal direct poffen. Schep de gepofte rijst direct uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Voor de peterselieolie: voeg het halve bosje krulpeterselie, het teentje look, de olijfolie, peper en zout samen in een blender en laat ze cutteren.
  • Pel de gamba’s, maar laat de kop eraan. Verwijder het darmkanaal en kruid met peper en zout.
  • Gril de gamba’s in een gloeiend hete grillpan met een klontje geklaarde boter gedurende een paar minuten aan beide zijden. Besprenkel ze met de peterselieolie.
  • Snijd de baby ananassen middendoor en haal er de harde kern uit.
  • Maak insnijdingen in het vruchtvlees zodat dat makkelijk loskomt.
  • Strooi er een flinke portie gepofte paella rijst over en schik 3 gamba’s op elke baby ananas.
  • Werk af met takjes koriander.

 

Een recept voor Bosto door blogster Hap en Tap

Producten uit dit recept

Paella Arroz
Bereidingstijd: 15'
Bosto, arros bomba, paella, wereldrijst, bosto rijst
Paella Arroz Bomba
Bereidingstijd: 18'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!