Baby ananas, gegrilde gamba’s en gepofte paella rijst
Ingrediënten
- 125 g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
- 250 ml visbouillon
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl gerookt paprika poeder
- 8 draadjes saffraan
- 1/2 bosje krulpeterselie
- 12 gamba’s
- 1 klontje geklaarde boter
- 2 baby ananassen
- Peper en zout
- Rijst- of arachideolie
- Olijfolie
- Enkele takjes koriander
Bereiding
- Breng de visbouillon met de knoflook, het gerookt paprikapoeder en de saffraan aan de kook. Haal van het vuur, dek af met plasticfolie en laat een half uur infuseren.
- Zeef de visbouillon.
- Verhit een beetje olie in een wok.
- Voeg 60 g paella rijst toe en laat al roerend bakken totdat de korrels glazig worden.
- Overgiet met de gezeefde bouillon en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 15 min tot alle vloeistof opgeslorpt is.
- Verspreid de rijst over een siliconen matje en droog gedurende 6 u in een voedseldroger of oven bij 60° C.
- Verwarm de rijst- of arachideolie tot 200°C.
- Laat ongeveer een eetlepel rijst per keer in de olie glijden.
- De rijst zal direct poffen. Schep de gepofte rijst direct uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Voor de peterselieolie: voeg het halve bosje krulpeterselie, het teentje look, de olijfolie, peper en zout samen in een blender en laat ze cutteren.
- Pel de gamba’s, maar laat de kop eraan. Verwijder het darmkanaal en kruid met peper en zout.
- Gril de gamba’s in een gloeiend hete grillpan met een klontje geklaarde boter gedurende een paar minuten aan beide zijden. Besprenkel ze met de peterselieolie.
- Snijd de baby ananassen middendoor en haal er de harde kern uit.
- Maak insnijdingen in het vruchtvlees zodat dat makkelijk loskomt.
- Strooi er een flinke portie gepofte paella rijst over en schik 3 gamba’s op elke baby ananas.
- Werk af met takjes koriander.
Een recept voor Bosto door blogster Hap en Tap