Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Arroz con pollo

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Brown Rice
  • 600g kipfilet
  • paprikapoeder
  • 6 eetlepels olie
  • 2 groene paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snuifje saffraan
  • enkele verse peterselie takjes

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes, kruid met paprikapoeder en bak in 3 eetlepels olie goudgeel.
  • Houd de kip apart.
  • Verhit de rest van de olie en roerbak er de in stukken gesneden paprika’s en gepelde en versnipperde ui en look bij.
  • Roerbak er de rijst bij gedurende 3 minuten en giet er dan de bouillon, de witte wijn en de saffraan bij.
  • Dek af en laat 20 minuten met een deksel op de pan garen.
  • Voeg er de kip bij en laat alles goed samen warm worden.
  • Strooi er de gehakte peterselie over net voor het opdienen.


Tip: Vervang de kip door stukjes vastkokende vis.

Gelijkaardige recepten

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!