Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto met tomaten en zeevruchten

Ingrediënten

  • 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • 5 dl groentebouillon
  • 600 g zeevruchten mengeling
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  • 1 tomaat
  • 50 g boter
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look.
  • Stoof ze in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Los de tomaten puree op in de wijn.
  • Giet de wijn bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper. Voeg de zeevruchten toe met de laatste lepel bouillon en roer voorzichtig om. Voeg er de boter en de bieslook aan toe en laat 5 minuten rusten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in partjes.
  • Schik op de borden en versier met een partje tomaat.


Tip:
Gebruik ook eens een beetje citroensap om de risotto op smaak te brengen.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Nutri-Score
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Nutri-Score
Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!