750 g zeevruchten naar smaak: mosselen, inktvisringen, scampi’s of gewoon een zeevruchtenmengeling uit de diepvries
1 el olijfolie
1 ui
3 teentjes look
1 wortel
1 rode paprika
½ tl gerookt paprikapoeder
Peper en zout
100 g diepvrieserwtjes
1 tl kurkuma
10-tal draadjes saffraan
1 liter hete kippen- of visbouillon
Platte peterselie
Bereiding
Week de saffraan enkele minuten in een half glas koud water.
Pel de ui en de look en hak fijn. Snijd de paprika en wortel in fijne blokjes.
Doe de olijfolie in een brede antikleefpan of een echte paellapan en bak er de rijst in tot hij glazig ziet. Doe er nu de look, wortel, ui, en paprika bij en roerbak enkele minuten op een zacht vuur. Doe er de kurkuma en het paprikapoeder bij en laat enkele seconden meebakken.
Giet er het saffraanwater (inclusief saffraan) bij en laat pruttelen.
Nu mag er ¾ van de hete bouillon bij en laat je zachtjes pruttelen. Doe er na 15 minuutjes de zeevruchten bij en roer af en toe.
Als de rijst nog niet gaar is, maar de paella wordt te droog, voeg dan wat extra vocht toe van de resterende bouillon.
Breng op smaak met peper en zout en werk af met platte peterselie. Serveer meteen de zon op je bord.
Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Zonnige zeevruchtenpaella
Ingrediënten
4
personen
60min
250g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
750 g zeevruchten naar smaak: mosselen, inktvisringen, scampi’s of gewoon een zeevruchtenmengeling uit de diepvries
1 el olijfolie
1 ui
3 teentjes look
1 wortel
1 rode paprika
½ tl gerookt paprikapoeder
Peper en zout
100 g diepvrieserwtjes
1 tl kurkuma
10-tal draadjes saffraan
1 liter hete kippen- of visbouillon
Platte peterselie
Bereiding
Week de saffraan enkele minuten in een half glas koud water.
Pel de ui en de look en hak fijn. Snijd de paprika en wortel in fijne blokjes.
Doe de olijfolie in een brede antikleefpan of een echte paellapan en bak er de rijst in tot hij glazig ziet. Doe er nu de look, wortel, ui, en paprika bij en roerbak enkele minuten op een zacht vuur. Doe er de kurkuma en het paprikapoeder bij en laat enkele seconden meebakken.
Giet er het saffraanwater (inclusief saffraan) bij en laat pruttelen.
Nu mag er ¾ van de hete bouillon bij en laat je zachtjes pruttelen. Doe er na 15 minuutjes de zeevruchten bij en roer af en toe.
Als de rijst nog niet gaar is, maar de paella wordt te droog, voeg dan wat extra vocht toe van de resterende bouillon.
Breng op smaak met peper en zout en werk af met platte peterselie. Serveer meteen de zon op je bord.