Zonnige zeevruchtenpaella
60 min
4
Ingrediënten
- 250g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
- 750 g zeevruchten naar smaak: mosselen, inktvisringen, scampi’s of gewoon een zeevruchtenmengeling uit de diepvries
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
- 100 g diepvrieserwtjes
- 1 tl kurkuma
- 10-tal draadjes saffraan
- 1 liter hete kippen- of visbouillon
- Platte peterselie
Bereiding
- Week de saffraan enkele minuten in een half glas koud water.
- Pel de ui en de look en hak fijn. Snijd de paprika en wortel in fijne blokjes.
- Doe de olijfolie in een brede antikleefpan of een echte paellapan en bak er de rijst in tot hij glazig ziet. Doe er nu de look, wortel, ui, en paprika bij en roerbak enkele minuten op een zacht vuur. Doe er de kurkuma en het paprikapoeder bij en laat enkele seconden meebakken.
- Giet er het saffraanwater (inclusief saffraan) bij en laat pruttelen.
- Nu mag er ¾ van de hete bouillon bij en laat je zachtjes pruttelen. Doe er na 15 minuutjes de zeevruchten bij en roer af en toe.
- Als de rijst nog niet gaar is, maar de paella wordt te droog, voeg dan wat extra vocht toe van de resterende bouillon.
- Breng op smaak met peper en zout en werk af met platte peterselie. Serveer meteen de zon op je bord.