Vol au vent met rijst
Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 1 braad kip in stukken gesneden zonder vel
- 1,5 l bouillon
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 dl melk
- peper
Bereiding
- Kook de kip in de zacht kokende bouillon met het laurierblad gaar en laat afkoelen. Ontvet eventueel de bouillon.
- Smelt de boter met de bloem en roer met de melk en enkele lepels bouillon tot een gladde saus.
- Kruid met peper, nootmuskaat en citroen.
- Verdeel het vlees in beetklare stukken en verwijder alle botten.
- Doe het vlees bij de saus en laat op een zacht vuur opwarmen.
- Kook de rijst beetgaar in kokend water en dien samen op.
Tip
Verse peterselie en kleine blokjes gestoomde wortelen zorgen voor een leuke kleurtoets in de saus.
Wil je de bouillon makkelijk ontvetten , zet hem dan enkele uren in de koelkast. Het vet zal bovenop de bouillon opstijven en zal makkelijk af te scheppen zijn.