Take away salade
Ingrediënten
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Sap van ½ citroen
- Peper
- 200g Bosto Brown Basmati voorgestoomde rijst of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
- 2 eetlepels granaatappelpitten
- Enkele stronkjes broccoli
- 4 eetlepels kikkererwten uit blik
- 1 theelepel paprikapoeder
- 100 gram feta
- Een handvol jonge spinazieblaadjes
- 2 eetlepels pompoenpitten
Bereiding
Veel op de baan maar toch gezond eten? Dat kan!
- Bereid de voorgestoomde rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de broccoli.
- Bak de kikkererwten in een pan met olie en breng op smaak met paprikapoeder (of andere kruiden naar keuze).
- Rooster de pompoenpitten in een droge pan.
- Neem een goed sluitende bokaal en maak laagjes in deze volgorde:
- Yoghurt
- Citroensap
- Peper
- Bosto Brown Basmati Microgolfrijst
- Granaatappelpitten
- Broccoli
- Kikkererwten
- Verkruimelde feta
- Spinazie
- Pompoenpitjes
Klaar om te smullen? Schud dan even met de bokaal zodat alle smaken goed vermengen.
PS: je kan gerust andere groenten gebruiken. Wees creatief met restjes maar hou altijd rekening met deze volgorde: dressing onderaan en fragiele groenten en krokante nootjes bovenaan.