Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Snelkookrijst met lamsgehaktballetjes

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 600 g lamsgehakt
  • 4 jonge uitjes
  • 1 teentje look
  • 1 stukje verse gember
  • 1 takje rozemarijn
  • enkele blaadjes munt
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 1 snuifje saffraan
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 kruidnagel
  • 1 theelepel koriander zaad
  • 100 g erwtjes
  • peper

Bereiding

  • Hak de uitjes en de look fijn . Rasp de gember en hak de rozemarijn en de munt fijn.
  • Meng deze smaakmakers en de peper met het vlees en vorm er balletjes van.
  • Haal ze door de bloem en bak ze in de olie goudgeel aan alle kanten. Dek af en laat op een zacht vuur verder garen.
  • Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Kruid met de saffraan, de kurkuma, de kruidnagel en de grof gehakte koriander zaadjes.
  • Roer er de erwtjes door en laat samen goed opwarmen.
  • Verwijder de kruidnagel.
  • Schik er de balletjes op en dien koud, warm of lauwwarm op.


Tip:
Dien op met zure room die je met verse kruiden als munt en/of dragon hebt op smaak gebracht.

Producten uit dit recept

Snelkookrijst
Bereidingstijd: 8'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!