Snelkookrijst met lamsgehaktballetjes

Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 600 g lamsgehakt
- 4 jonge uitjes
- 1 teentje look
- 1 stukje verse gember
- 1 takje rozemarijn
- enkele blaadjes munt
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olie
- 1 snuifje saffraan
- 1 theelepel kurkuma
- 1 kruidnagel
- 1 theelepel koriander zaad
- 100 g erwtjes
- peper
Bereiding
- Hak de uitjes en de look fijn . Rasp de gember en hak de rozemarijn en de munt fijn.
- Meng deze smaakmakers en de peper met het vlees en vorm er balletjes van.
- Haal ze door de bloem en bak ze in de olie goudgeel aan alle kanten. Dek af en laat op een zacht vuur verder garen.
- Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de instructies op de verpakking.
- Kruid met de saffraan, de kurkuma, de kruidnagel en de grof gehakte koriander zaadjes.
- Roer er de erwtjes door en laat samen goed opwarmen.
- Verwijder de kruidnagel.
- Schik er de balletjes op en dien koud, warm of lauwwarm op.
Tip:
Dien op met zure room die je met verse kruiden als munt en/of dragon hebt op smaak gebracht.