Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Snelkookrijst met lamsgehaktballetjes

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 600 g lamsgehakt
  • 4 jonge uitjes
  • 1 teentje look
  • 1 stukje verse gember
  • 1 takje rozemarijn
  • enkele blaadjes munt
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 1 snuifje saffraan
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 kruidnagel
  • 1 theelepel koriander zaad
  • 100 g erwtjes
  • peper

Bereiding

  • Hak de uitjes en de look fijn . Rasp de gember en hak de rozemarijn en de munt fijn.
  • Meng deze smaakmakers en de peper met het vlees en vorm er balletjes van.
  • Haal ze door de bloem en bak ze in de olie goudgeel aan alle kanten. Dek af en laat op een zacht vuur verder garen.
  • Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Kruid met de saffraan, de kurkuma, de kruidnagel en de grof gehakte koriander zaadjes.
  • Roer er de erwtjes door en laat samen goed opwarmen.
  • Verwijder de kruidnagel.
  • Schik er de balletjes op en dien koud, warm of lauwwarm op.


Tip:
Dien op met zure room die je met verse kruiden als munt en/of dragon hebt op smaak gebracht.

Producten uit dit recept

Snelkookrijst
Bereidingstijd: 8'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.