Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rode Quinoa met paddenstoelen en een omelet

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Rode Quinoa 
  • 1 rode ui 
  • 1 teentje look 
  • 600 g paddenstoelen 
  • 4 el mascarpone 
  • 4 el gehakte amandelen 
  • 4 eieren 
  • olijfolie 
  • platte peterselie
  • oregano
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook 300 g quinoa in kokend water samen met een blokje groentenbouillon gedurende 8 minuten op een zacht vuur.
  • Snij 1 rode ui fijn.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pak en bak 1 teentje look en de ui gedurende 2 à 3 minuten.
  • Haal de builtjes quinoa uit de pot en laat ze uitlekken.
  • Voeg de quinoa toe aan de look en ui in de pan samen met nog een beetje van de groentenbouillon.
  • Voeg 600 g paddenstoelen toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg 4 eetlepels mascarpone, 4 eetlepels gehakte amandelen en 4 eetlepels gehakte platte peterselie en oregano toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak een omelet van 4 eieren en platte peterselie en serveer deze bij de quinoa.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!