Risotto vegetarisch
Ingrediënten
- 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 2 uien
- 1 teentje look
- 250 g champignons
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dl witte wijn
- 4 dl groentebouillon
- 3 kleine artisjok harten
- 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- 50 g boter
- peper
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de look . Snijd de champignons in plakjes.
- Ontpit de tomaten en de paprika en snijd in kleine stukjes.
- Stoof de ui met de look en de champignons in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
- Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
- Voeg dan de tomaat en de paprika stukjes toe.
- Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
- Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
- Kruid ondertussen met peper. Voeg de in stukjes gesneden artisjokharten toe met de laatste lepel bouillon en roer voorzichtig om. Voeg er de boter en de kaas bij en laat 5 minuten rusten.
- Werk af met de peterselie.
Tip:
Je kan eindeloos variëren met groenten . Let er wel op dat de stukjes groenten klein genoeg zijn om beetgaar te zijn.