Risotto met rode bietjes en doperwten
Ingrediënten
- 300 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 fijngesnipperde ui
- 400 g rauwe rode bietjes
- geschild en in blokjes van ½ cm
- 150 ml rode wijn
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 800 ml kruidenbouillon
- 100 ggrof gehakte hazelnoten
- 200 g diepvries doperwten
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en bietblokjes 2-3 minuten op heel zacht vuur.
- Doe de rijst erbij en bak alles al roerend tot de korrels roze kleuren.
- Schenk de wijn en azijn erbij en bak de rijst zachtjes tot het vocht bijna verdampt is.
- Schenk er dan de helft van de bouillon bij en kook de rijst en bietjes 15 minuten op zacht vuur. Roer regelmatig.
- Voeg de resterende bouillon tijdens het koken scheut voor scheut toe.
- Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en laat ze op een bordje wat afkoelen.
- Schep na 15 minuten koken de doperwten, peterselie en de rest van de bouillon door de risotto en kook de risotto in nog 3-5 minuten.
- Breng de risotto op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep in warme diepe borden een bergje roze risotto en verdeel de hazelnoten, geitenkaas en bieslook erover.
Tip
Vervang de hazelnoten door gepelde pistachenootjes voor een extra groen accent.