Rijst met spiegelei en diepvriesgroenten
40 min
4
Ingrediënten
- 400 g Bosto Brown voorgestoomde rijst
- 4 eieren
- 3 sjalotten
- 2 teentjes look
- 1 pak diepvriesgroenten met erwten, wortels, champignons, paprika en/of selder
- 30 g verse gember
- 1⁄2 bussel koriander
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- pikante chilisaus
- arachideolie
- peper en zout
- spekjes (optioneel)
Bereiding
- Snipper de sjalotten zeer fijn, plet de look tot pulp en snij de gember in zo fijn mogelijke stukjes.
- Verhit arachideolie in de wok op een hoog vuur en fruit er de sjalot in. Roer regelmatig met een houten lepel.
- Doe er na een paar minuten de look en de gember bij en roer. Zet het vuur zachter.
- Roerbak de groenten in de wok en doe er wat hete chilisaus bij als je van pikant houdt. Je kan er eventueel ook spekjes aan toevoegen.
- Strooi wat bruine suiker over het wokmengsel, giet er wat sojasaus over en roer.
- Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de wok.
- Breng extra op smaak wat chilisaus en/of sojasaus.
- Verhit een pan met boter, bak de spiegeleieren erin en kruid met peper en zout.
- Verdeel het wokmengsel over de borden en leg het gebakken spiegelei erbovenop.
- Werk af met een plukje verse koriander.