Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Rijst met spiegelei en diepvriesgroenten
Ingrediënten
4
personen
40min
400 g Bosto Brown voorgestoomde rijst
4 eieren
3 sjalotten
2 teentjes look
1 pak diepvriesgroenten met erwten, wortels, champignons, paprika en/of selder
30 g verse gember
1⁄2 bussel koriander
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel bruine suiker
pikante chilisaus
arachideolie
peper en zout
spekjes (optioneel)
Bereiding
Snipper de sjalotten zeer fijn, plet de look tot pulp en snij de gember in zo fijn mogelijke stukjes.
Verhit arachideolie in de wok op een hoog vuur en fruit er de sjalot in. Roer regelmatig met een houten lepel.
Doe er na een paar minuten de look en de gember bij en roer. Zet het vuur zachter.
Roerbak de groenten in de wok en doe er wat hete chilisaus bij als je van pikant houdt. Je kan er eventueel ook spekjes aan toevoegen.
Strooi wat bruine suiker over het wokmengsel, giet er wat sojasaus over en roer.
Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de wok.
Breng extra op smaak wat chilisaus en/of sojasaus.
Verhit een pan met boter, bak de spiegeleieren erin en kruid met peper en zout.
Verdeel het wokmengsel over de borden en leg het gebakken spiegelei erbovenop.