Skip to content
Filter icon Filter

Rijst met spiegelei en diepvriesgroenten

Ingrediënten

  • 400 g Bosto Brown voorgestoomde rijst
  • 4 eieren
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 1 pak diepvriesgroenten met erwten, wortels, champignons, paprika en/of selder
  • 30 g verse gember
  • 1⁄2 bussel koriander
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • pikante chilisaus
  • arachideolie
  • peper en zout
  • spekjes (optioneel)

Bereiding

  • Snipper de sjalotten zeer fijn, plet de look tot pulp en snij de gember in zo fijn mogelijke stukjes.
  • Verhit arachideolie in de wok op een hoog vuur en fruit er de sjalot in. Roer regelmatig met een houten lepel.
  • Doe er na een paar minuten de look en de gember bij en roer. Zet het vuur zachter.
  • Roerbak de groenten in de wok en doe er wat hete chilisaus bij als je van pikant houdt. Je kan er eventueel ook spekjes aan toevoegen.
  • Strooi wat bruine suiker over het wokmengsel, giet er wat sojasaus over en roer.
  • Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de wok.
  • Breng extra op smaak wat chilisaus en/of sojasaus.
  • Verhit een pan met boter, bak de spiegeleieren erin en kruid met peper en zout.
  • Verdeel het wokmengsel over de borden en leg het gebakken spiegelei erbovenop.
  • Werk af met een plukje verse koriander.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.