Quinoasalade met walnoten, appel en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 potje van 200 gr Bosto Quinoa wit of Quinoa 3 kleuren voor in de microgolf
- 100 ml olijfolie extra vergine
- 1 el citroensap (vers)
- 1 el appelazijn
- 1 el esdoornsiroop (maple sirup)
- 1 tl graanmosterd
- 1 teentje look
- 2 volle handen babyspinazie
- 1 grote knapperige appel
- 50 g gedroogde veenbessen
- 150 g verbrokkelde geitenkaas
- 50 g walnoten
- Peper en zout
Bereiding
- Bereid de Bosto Quinoa voor in de microgolf volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen tot hij lauwwarm is.
- Hak ondertussen de look fijn en doe in een kommetje samen met de olijfolie, het sap, de azijn, de siroop en de mosterd. Klop het mengsel tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder het klokhuis en snij de appel in hapklare stukken.
- Hak de walnoten grof en meng vervolgens alle ingrediënten onder elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.