Quinoasalade met avocado
Ingrediënten
- 1 pak Bosto Quinoa
- 2 stevige rijpe tomaten
- 1-2 eetlepels fijngehakte gedroogde incabessen of cranberry’s
- 2 uitgeperste limoenen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetrijpe avocado’s
- 2 eetlepels fijngehakt verse koriander of peterselie
- 1 kleine rode ui in flinterdunne ringen gesneden
- ½ zak veldsla à 75 g
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de tomaten in vier, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schep de helft van de tomaatblokjes met de fijngehakte incabessen of cranberry’s, 2 eetlepels limoensap en de olijfolie door de quinoa en laat de quinoa afkoelen.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in repen en meng het in een kom met 2 eetlepels limoensap, koriander en wat zout en versgemalen peper.
- Schep de quinoa op een bord en leg hier bovenop de avocadorepen.
- Verdeel de resterende tomaatblokjes en wat rode uiringen over de quinoa.
- Garneer met veldsla rond de quinoa.
Tip
Tover deze quinoa om tot een lunch- of voorgerecht en maak er een taartje van. Zet hiervoor een steekring (doorsnede 7-8 cm en hoogte 5 cm) op een bord en schep er een laag quinoamengsel van 2 cm hoog in, druk goed aan. Schep hierop een laagje avocado. Daarop weer een laag quinoa en tot slot een dikkere laag avocado. Druk alles goed aan en trek voorzichtig de ring omhoog. Maak zo nog 3 quinoataartjes. Verdeel de resterende tomaatblokjes en wat rode uiringen over de quinoataartjes. Garneer met toefjes veldsla rond de taartjes.