Pittige linzenmix met venkel en radicchio uit de oven
Ingrediënten
- 1 pak Bosto Brown Rice of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
- 100 g gepelde walnoten
- 2 middelgrote venkelknollen
- 2 stevige kropjes radicchio
- 4 teentjes knoflook gehalveerd
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 theelepels ras el hanout
- 4 eetlepels verse oregano en/of peterselie
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 4 eetlepels granaatappelpitjes
- 5 eetlepels olijfolie
- peper en (zee)zout
- 50g voorgekookte linzen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de venkelknollen in elk 8 parten en de kropjes radicchio elk in 4 parten.
- Verdeel de venkel, radicchio en knoflook in een braadpan. Strooi er tijm met wat zeezout en peper over en besprenkel alles met 2 eetlepels olijfolie. Bak de venkel en radicchio in de oven in 15-20 minuten bruin en gaar, schep af en toe om.
- Verwarm intussen 3 eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui met 3 theelepels ras el hanout zachtjes aan. Schep de Bosto rijst erdoor, voeg 50 g voorgekookte linzen toe en bak 2 minuten tot de rijst en linzen glanzen.
- Voeg 450 ml water met wat zout en peper toe en kook alles afgedekt 8 minuten op matig hoog vuur. Schep 1 eetlepel oregano door de rijstmix en laat alles nog 5 minuten afgedekt staan.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren. Haal van het vuur en schep er 1 theelepel ras el hanout en de honing door. Laat de walnoten op bakpapier iets afkoelen.
- Schep de rijstmix in diepe borden en schep de venkel en radicchio met knoflook en vocht erop. Strooi er 3 eetlepels oregano, de granaatappelpitjes en walnoten over.
Tip: Voor wat variatie: vervang de ras-el-hanout door gelijke hoeveelheden gemalen komijn, kaneel en paprikapoeder. Vervang het kropje radicchio eens door 2 minikropjes romaanse sla.