Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pilav rijst met kalkoen en erwtjes en abrikozen

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 600 g kalkoennootjes
  • peper
  • nootmuskaat
  • kruidnagel
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels gedroogde abrikozen
  • 200 g erwtjes

Bereiding

  • Kook de rijst in kokend water zoals aangegeven op de verpakking .
  • Pel en snipper de uien en stoof ze in de olie.
  • Voeg de kalkoennootjes toe, kruid ze met peper, nootmuskaat en kruidnagel en roerbak tot ze aan alle kanten goud geel zijn.
  • Voeg het limoensap toe en dek af en laat met het deksel op de pan gedurende 5 minuten verder garen.
  • Voeg de grof gehakte abrikozen bij de rijst toe net voor je hem afgiet. Laat terug aan de kook komen en giet af.
  • Meng met de erwtjes en voeg in de pan van het vlees toe. Roer goed om en laat alles nog enkele minuten verder warmen.
  • Dien goed heet op .


Tip
Currypoeder of- pasta is een goede vervanger voor de kruiden .

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!