Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pilav rijst met kalkoen en erwtjes en abrikozen

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 600 g kalkoennootjes
  • peper
  • nootmuskaat
  • kruidnagel
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels gedroogde abrikozen
  • 200 g erwtjes

Bereiding

  • Kook de rijst in kokend water zoals aangegeven op de verpakking .
  • Pel en snipper de uien en stoof ze in de olie.
  • Voeg de kalkoennootjes toe, kruid ze met peper, nootmuskaat en kruidnagel en roerbak tot ze aan alle kanten goud geel zijn.
  • Voeg het limoensap toe en dek af en laat met het deksel op de pan gedurende 5 minuten verder garen.
  • Voeg de grof gehakte abrikozen bij de rijst toe net voor je hem afgiet. Laat terug aan de kook komen en giet af.
  • Meng met de erwtjes en voeg in de pan van het vlees toe. Roer goed om en laat alles nog enkele minuten verder warmen.
  • Dien goed heet op .


Tip
Currypoeder of- pasta is een goede vervanger voor de kruiden .

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.