Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Quinoa-stoofschotel met kipmerguez en pompoen

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Quinoa
  • 600 g kipmerguez worstjes
  • 1 flespompoen
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • fijngehakt
  • 2 teentjes look
  • fijngesnipperd
  • 1 opgehoopte tl ras-el-hanout
  • ½ tl gemberpoeder
  • 2 el rozijnen
  • 650 ml groentenbouillon of kippenbouillon
  • verse munt of koriander
  • 1 klontje boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Snijd de pompoen in hapklare stukken en leg op een ovenschaal.
  • Giet er 1 flinke eetlepel olijfolie over en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet in de oven gedurende 35 minuten of tot de pompoen zacht is.
  • Doe ondertussen de rest van de olie in een pan, voeg er de look, ui, ras-el-hanout en gemberpoeder aan toe en laat heel rustig bakken (zo’n 10 minuten).
  • Nu mag er de bouillon en de rozijnen bij en de quinoa. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat pruttelen tot de quinoa gaar is. (+- 8 minuten)
  • Doe de boter in een pan en bak er de worstjes in.
  • Haal alles van het vuur, roer de pompoen door de stoofpot en serveer met de merguez en wat munt.

Producten uit dit recept

Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!