Quinoa-stoofschotel met kipmerguez en pompoen
Ingrediënten
- 200 g Bosto Quinoa
- 600 g kipmerguez worstjes
- 1 flespompoen
- 3 el olijfolie
- 1 ui
- fijngehakt
- 2 teentjes look
- fijngesnipperd
- 1 opgehoopte tl ras-el-hanout
- ½ tl gemberpoeder
- 2 el rozijnen
- 650 ml groentenbouillon of kippenbouillon
- verse munt of koriander
- 1 klontje boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Snijd de pompoen in hapklare stukken en leg op een ovenschaal.
- Giet er 1 flinke eetlepel olijfolie over en meng goed.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet in de oven gedurende 35 minuten of tot de pompoen zacht is.
- Doe ondertussen de rest van de olie in een pan, voeg er de look, ui, ras-el-hanout en gemberpoeder aan toe en laat heel rustig bakken (zo’n 10 minuten).
- Nu mag er de bouillon en de rozijnen bij en de quinoa. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat pruttelen tot de quinoa gaar is. (+- 8 minuten)
- Doe de boter in een pan en bak er de worstjes in.
- Haal alles van het vuur, roer de pompoen door de stoofpot en serveer met de merguez en wat munt.