Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pilav met tonijn

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Wild Rice
  • 2 dl groente bouillon
  • 250 g linzen
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 2 uien
  • 6 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • peper
  • 1 groot blik tonijn op olie

Bereiding

  • Laat de linzen weken in lauw water gedurende 10 minuten spoel ze dan grondig en kook ze 15 minuten in de helft van de bouillon.
  • Kook de rijst gaar in de rest van de bouillon die je met de kruidnagels en het laurierblad 10 minuten op een zacht vuur hebt laten trekken.
  • Pel en snipper de uien en stoof ze elk apart in een pan met 2 eetlepels olie.
  • Roerbak de rijst in 1van de 2 pannen en kruid met peper .
  • Roerbak de linzen in de andere pan en voeg er de azijn bij en de rest van de olie . Kruid met peper en laat afkoelen.
  • Giet de tonijn af en verdeel in mooie stukken.
  • Schik de rijst op de borden of een schotel en schik er de linzen rond.
  • Werk af met de tonijn en dien op.


tip
Deze pilav kan je koud of warm opdienen en je kan de tonijn vervangen door gebakken of gegrilde scampi. Je kan de rijst ook kruiden met limoenblad of lemongras. Voeg deze in de bouillon van de rijst toe .

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!