Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Paprika-shoarma met komkommeryoghurt en rozijnenrijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst of Original
  • 1 rode paprika in repen gesneden
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 1 schaal
  • ca. 450 g shoarmavlees
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 75 g rozijnen
  • olijfolie

Bereiding

  • Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, voeg de rozijnen toe en leg het deksel op de pan.
  • Verhit in een pan een scheutje olijfolie en roerbak hierin het shoarmavlees op hoog vuur bruin in ca. 5 min.
  • Temper het vuur, voeg de uien en paprika toe en bak 5 min. Schep ondertussen om.
  • Rasp de komkommer op een grove rasp boven een zeef en druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
  • Schep de komkommer door de yoghurt en breng op smaak met zout, peper en de knoflook uit de pers.
  • Serveer de shoarma met rozijnenrijst en komkommeryoghurt.

Tip

  • Liever kip of vegetarisch? Er is ook shoarmavlees van lamsvlees of kip en er is zelfs vegetarische vleesvervanger met shoarmakruiden.
  • Minder vet? Gebruik kipshoarma of vega-shoarmareepjes en kwark, dat scheelt ca.100 kcal p.p.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!