Paprika-shoarma met komkommeryoghurt en rozijnenrijst
Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst of Original
- 1 rode paprika in repen gesneden
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 1 komkommer
- 1 teen knoflook
- 1 schaal
- ca. 450 g shoarmavlees
- 150 g Griekse yoghurt
- 75 g rozijnen
- olijfolie
Bereiding
- Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, voeg de rozijnen toe en leg het deksel op de pan.
- Verhit in een pan een scheutje olijfolie en roerbak hierin het shoarmavlees op hoog vuur bruin in ca. 5 min.
- Temper het vuur, voeg de uien en paprika toe en bak 5 min. Schep ondertussen om.
- Rasp de komkommer op een grove rasp boven een zeef en druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
- Schep de komkommer door de yoghurt en breng op smaak met zout, peper en de knoflook uit de pers.
- Serveer de shoarma met rozijnenrijst en komkommeryoghurt.
Tip
- Liever kip of vegetarisch? Er is ook shoarmavlees van lamsvlees of kip en er is zelfs vegetarische vleesvervanger met shoarmakruiden.
- Minder vet? Gebruik kipshoarma of vega-shoarmareepjes en kwark, dat scheelt ca.100 kcal p.p.