Pakistaanse rijstschotel van bruine rijst met garnalen en spinazie

Ingrediënten
- 250 gr Bosto Brown Rice
- 5 peulen kardemom
- 3 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 dosis saffraan
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 4 eetlepels olie
- 8 kleine aardappelen
- 2 cm verse gember
- chilipoeder
- zwarte peper
- kurkuma
- komijnpoeder
- 1 kg verse spinazie
- 800 g zoetwatergarnalen
- 50 gr amandelschilfers
Bereiding
- Kook de rijst in kokend water gaar dat je met de kardemom, kruidnagels, kaneelstokje en saffraan op smaak hebt gebracht.
- Pel ondertussen de uien en snijd ze in maantjes .
- Pel en snipper de look fijn .
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes .
- Doe ze met de ui en de look in een ruime pot met 4 eetlepels olie zacht kleuren.
- Kruid ze ondertussen met de geraspte gember ,chilipoeder, zwarte peper , kurkuma en komijnpoeder.
- Doe er spinazie bij en laat samen garen.
- Bak de garnalen in een beetje vetstof gaar en laat de amandelen kleuren in een pan zonder vetstof .
- Meng de rijst voorzichtig met de groenten , schik er de garnalen op en werk af met de amandelen.
Tip
Kan je alle kruiden niet vinden vervang de verse gember door 2 eetlepels gemberpoeder en de andere kruiden door gele currypasta of poeder.