Skip to content
Filter icon Filter

Paellakroketjes met een dipsaus

Ingrediënten

  • 200 gr Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
  • 1 teentje look (geperst)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 300 gr diepvrieserwtjes
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 600 ml kippenbouillon
  • 10-tal saffraandraadjes
  • Kip
  • Olijfolie
  • Voor de kroketjes:
  • 100 gr bloem
  • 2 eiwitten
  • 6 el panko

Bereiding

  • Stoof de ui, look en paprika aan in een scheutje olijfolie op het vuur.  
  • Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes en de diepvrieserwtjes toe en laat nog even sudderen.  
  • Voeg de paellarijst en de saffraan toe 
  • Bevochtig het geheel met de kippenbouillon en blijf roeren tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen en gaar is (duurt +- 15 minuten). Laat afkoelen. 
  • Rol van de afgekoelde paella kleine balletjes door ze door de bloem, het eiwit en ten slotte de panko te rollen 
  • Verwarm de friteuse tot 180 graden en bak hierin de paellakroketjes goudbruin in 2 à 3 minuten. 
  • Serveer met een dipsaus naar keuze. 
  • Tip: mosselen, inktvis of gamba’s kunnen een leuke toevoeging zijn

 

Een recept voor Bosto door Koken op Hakken

Producten uit dit recept

Paella Arroz
Bosto, arros bomba, paella, wereldrijst, bosto rijst
Paella Arroz Bomba

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.