Paellakroketjes met een dipsaus
Ingrediënten
- 200 gr Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
- 1 teentje look (geperst)
- 1 paprika (in blokjes)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 300 gr diepvrieserwtjes
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 600 ml kippenbouillon
- 10-tal saffraandraadjes
- Olijfolie
- 100 gr bloem
- 2 eiwitten
- 6 el panko
Bereiding
- Stoof de ui, look en paprika aan in een scheutje olijfolie op het vuur.
- Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes en de diepvrieserwtjes toe en laat nog even sudderen.
- Voeg de paellarijst en de saffraan toe.
- Bevochtig het geheel met de kippenbouillon en blijf roeren tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen en gaar is (duurt +- 15 minuten). Laat afkoelen.
- Rol van de afgekoelde paella kleine balletjes door ze door de bloem, het eiwit en ten slotte de panko te rollen.
- Verwarm de friteuse tot 180 graden en bak hierin de paellakroketjes goudbruin in 2 à 3 minuten.
- Serveer met een dipsaus naar keuze.
- Tip: mosselen, inktvis of gamba’s kunnen een leuke toevoeging zijn
Een recept voor Bosto door Koken op Hakken