Nasi goreng basis recept
Ingrediënten
- 250 g Bosto Original
- 2 uien
- 600 g kipfilet
- 1 limoen
- 2 eieren
- 3 jonge uitjes
- ketjap ( zoete sojasaus)
- nasi goreng kruiden
- olie
Bereiding
- Kook de rijst beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en giet af .
- Pel de uien en snipper de ene fijn en snijd de andere in ringen.
- Stoof de gesnipperde ui in de olie met de kruiden en roerbak er de rijst bij.
- Bak in een pan apart de in stukken gesneden kip met de uienringen en kruid met de ketjap en limoensap .
- Bak dunne omeletjes van de eieren en snijd ze in reepjes.
- Snipper de jonge uitjes in schuine stukjes .
- Meng de rijst met de kip en werk af met de uitjes en de omeletjes
Tip
Er zijn nog veel verschillende andere garnituren mogelijk : blokjes ham, garnalen, gehakte noten…